Det kan blive dyrt ikke at få efterset din varmepumpe

Vidste du, at det er ulovligt ikke at få lavet et eftersyn af din varmepumpe hvert år? Og der er mange penge at spare ved at få foretaget et regelmæssigt eftersyn.

Det årlige eftersyn

Hvis du har et varmepumpeanlæg, der indeholder mere end 1 kg. kølemiddel, skal det efterses mindst én gang årligt. Eftersyn og vedligeholdelse af køleanlæg og varmepumpe skal udføres af en person, som har fået den fornødne instruktion og øvelse i eftersyn og vedligeholdelse af den pågældende anlægstype, skriver VPO, som er en kvalitetsordning, der bidrager til at minimere energiforbrug og emission ved varmepumper, på deres hjemmeside.

Det er meget vigtigt, at dit varmeanlæg bliver efterset og vedligeholdt for at bibeholde den optimale funktion. Der er ifølge en pressemeddelelse fra Gastec Energi, lavet en undersøgelse fra Green Lab Brugerinnovation, der viser, at langt de fleste varmepumpeejere er tilfredse med deres varmepumper. Men undersøgelsen viser også, at 12 procent af varmepumper har drifts- eller varmeproblemer, fordi varmepumperne for eksempel er installeret eller dimensioneret forkert. Det er derfor vigtigt at vælge en leverandør med mange års erfaring og en installatør med indgående kendskab til installation af varmepumper.

Stor elregning

Det koster nemlig på pengepungen, når varmepumpen bruger for meget energi. På kort sigt påvirker det elregningen, så dine varmeudgifter stiger.

Faktisk kan du risikere en regning, der er 16 procent højere end normalt, hvis du har en defekt varmepumpe, viser en undersøgelse fra Teknologisk institut.

På længere sigt forringer det i værste fald din varmepumpes levetid.

Hvis du er i tvivl om mængden af kølemiddel, dit anlæg indeholder, kan dette tjekkes på varmepumpens etikette. Alternativt kan du finde det under de tekniske data i manualen.

Fast aftale om eftersyn

Det kan være en fordel af have en eftersynsaftale med en montør, som hvert år kommer og efterser din varmepumpe.
– Så er du nemlig sikker på både at overholde det lovpligtige eftersyn, og at din varmepumpe kører stabilt og effektivt. Samtidig kan du hurtigt få hjælp, hvis uheldet er ude, siger Kim Manfred Pedersen, kvalitetschef hos Gastech-Energi i en pressemeddelelse.

Lodret jordvarme – få vertikal jordvarme uden at grave haven op

Sådan får du det bedste jordvarmeanlæg til prisen

Mest læste artikler