DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sådan sparer du penge og bliver mere miljøvenlig

Besparelsen er markant, hvis du udskifter det gamle fyr med en grønnere og mere moderne opvarmningsform.

I disse tider med stigende energipriser er der mange penge at spare ved at installere en varmepumpe. Det viser tal fra Energistyrelsen. 

Energistyrelsen har eksempelvis udregnet, hvor meget en husejer kan spare ved at udskifte sin oliekedel med enten en jordvarmepumpe eller en luft til varmepumpe, og det er markante beløb. For et gennemsnitligt hus på 130 m2 løber besparelsen op på 18.000 kroner om året for et skifte til en luft til vand varmepumpe. Og for et skifte til jordvarmepumpe lyder besparelsen på hele 19.000 kroner om året.

Co2-aftrykket er lavt

Dertil kommer, at varmepumper er miljøvenlige varmeløsninger. Bosch’ jordvarmepumper  optager eksempelvis energien fra solens stråler, som oplagres i jorden som varme. 

Det reducerer CO2- og partikeludledningen med op til 95 procent, hvilket gør jordvarmepumper til den mest energieffektive af alle varmepumpemodeller.

Også luft til vand varmepumperne fra Bosch hører til de mest miljøvenlige opvarmningsformer. Ifølge Energistyrelsen udleder en luft til vand varmepumpe således kun 1.300 kg Co2 om året, hvilket gør den til en af markedets grønneste varmeløsninger.

Varmepumperne fra Bosch er derudover en lige så stabil opvarmningskilde som for eksempel fjernvarme. Varmepumperne virker således i al slags vejr 365 dage om året.

Læs mere om jordvarmepumperne fra Bosch her. Eller bliv klogere på luft til vand varmepumperne fra Bosch her.

Advertisement

Sådan får du det bedste jordvarmeanlæg til prisen

Mest læste artikler