DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Undgå støj og naboklager med denne varmepumpe

Mange varmepumper larmer unødigt. En tysk varmepumpe sikrer dig som én af kun få på markedet mod støj og naboklager.

Varmepumpe foran hus

Energipriser på himmelflugt får i disse måneder tusindvis af danskere til at installere nye varmepumper. Mange steder i landet er der imidlertid frygt for, at installations-boomet følges op af naboklager, skriver fagbladet Ingeniøren.

– Vi forventer, at antallet af klager kommer til at stige i de kommende år, simpelthen fordi der kommer flere varmepumper, siger en miljøplanlægger for eksempel til avisen.

Lydsvag varmepumpe

Ifølge Bolius.dk er det især de billigste varmepumper, der er de helt store støj-forurenere. Flere varmepumper, særligt i den billige ende, opgiver således udvendige dB-niveauer mellem 50-60. Altså et godt stykke over den tilladte grænse på 35 dB i dagtimerne. Og netop derfor skal man tænke sig godt om, inden man investerer i en ny varmepumpe.

– Mange gange, når folk kigger på varmepumper, er det første, de kigger på prisen. Men der er altså også andre ting at tage hensyn til. Det kunne for eksempel være Co2-udledning eller støj, fortæller produktchef Toke Larsson fra Viessmann – en tysk producent af kvalitets-varmeløsninger.

Selv har Viessmann netop lanceret en ny generation af luft til vand-varmepumper, som netop tager højde for uønsket larm ved hjælp af sit Advanced Acoustic Design+. Viessmanns såkaldte Vitocal-varmepumper udmærker sig således ved at være blandt de mest lydsvage produkter på markedet, fortæller Toke Larsson. 

Ventilatoren er lydoptimeret, og lyden fra Vitocal 250-A måler derfor kun 34 decibel i fire meters afstand. Det svarer til en hvisken. Det betyder altså, at du kan installere denne varmepumpe i selv tætbebyggede områder uden at genere naboen eller ødelægge din nattesøvn. 

O2-udledningen er forsvindende lille

Viessmanns Vitocal-varmepumper virker ved, at de omdanner energien i udeluften til rumvarme og varmt brugsvand. Varmepumpen er forbundet med varmesystemet i din bolig og forsyner dig med varme i radiatorerne og varmt vand i hanerne via varmtvandsbeholderen. Du kan altså fortsætte med at bruge dine nuværende radiatorer.

Viessmanns varmepumper er desuden blandt de produkter på markedet, der udleder allermindst CO2. Du kan dermed varme dit hjem op med grøn varme. Hvis du med tiden ønsker at blive fuldstændig selvforsynende med grøn energi, kan det også lade sig gøre. Varmepumpens elektroniske platform, Viessmann One Base, er således fremtidssikret. Det betyder, at du nu eller på sigt kan udvide dit varmesystem med et solcelleanlæg og et strømlager uden at bøvle med besværlige opdateringer af systemet.

På samme elektroniske platform kan du også nemt holde øje med din varmepumpe og dit forbrug via Viessmanns smarte app, ViCare-appen. Skulle der opstå problemer, kan du her få hurtig hjælp, da platformen er forbundet til installatøren. 

Her er Viessmanns varmepumper

Vitocal 250-A og Vitocal 252-A

Varmepumperne opnår let fremløbstemperaturer på op til 70°C – selv ved udetemperaturer ned til -10°C. Det betyder, at eksisterende radiatorer fortsat kan bruges enkelt og effektivt.

Vitocal 250-A er designet som en særlig pladsbesparende vægmonteret kedel, mens Vitocal 252-A er den gulvstående enhed med 190-liters varmtvandsbeholder.

Få tilskud til varmepumpe

Læs eventuelt mere om mulighederne for at få et tilskud til en varmepumpe her.

Mest læste artikler