Danske dyreparker – den ultimative guide

Skal du holde ferie i Danmark i år, så forkæl dig selv og familien med en tur til en af de danske dyreparker eller zoologiske haver. idenyt giver dig her den ultimative guide til de store danske dyreparker.

Dyreparker i Danmark

Danmark byder på et væld af fantastiske dyreparker og zoologiske haver, hvor du ikke blot kan møde de fascinerende dyr, men også blive meget klogere på dem. 

Her kan du se en liste over de største danske dyreparker og zoologiske haver, og hvad du kan opleve i de enkelte parker og haver. 

Københavns Zoo

Odense Zoo

Aalborg Zoo 

Givskud Zoo

Randers Regnskov

Knuthenborg Safaripark

Ree Park Safari

1. Københavns Zoo

Zoologisk Have i København er på 11 ha og en af Europas ældste zoologiske haver. 

I 2019 ankom de to kinesiske pandaer til Zoo i København, hvor de er er faldet godt til i de arkitekttegnede rammer.

Ud over de to pandaer er der et væld af andre dyr at opleve i Københavns Zoo. 

Faktisk er der i alt over 3.500 dyr fordelt på 227 arter i København Zoo. 

Nyd for eksempel søløvernes og sælernes leg i vandet, eller gå  en tur forbi savannen og se blandt andet zebraerne, girafferne og antiloperne boltre sig. 

Ud over de mange fine dyr byder Zoo også på et væld af gode spisesteder. 

Du kan besøge Zoologisk Have hver dag året rundt. Du kan se priser og åbningstider her


2. Odense Zoo

Du kan se den flotte kongepingvin i Odense Zoo. Foto: Ard Jonsma

Odense ZOO kan du opleve dyr fra hele verden – lige fra de store og farlige rovdyr til de mindre og bløde klappedyr. Mød blandt andet de flotte kongepingviner, som er de næststørste af verdens pingvinarter, kun overgået af kejserpingvinerne. Se, om du kan spotte den søde røde panda, når den klatrer rundt oppe i træerne. Eller besøg de kvikke minigrise.

Odense ZOO har åbent hver dag hele året. Du kan se priser og åbningstider her

3. Aalborg Zoo

Pak madkurven og besøg familieområdet i Aalborg Zoo. Her har du har mulighed for at grille din egen medbragte mad i en af de to store grillhytter.

I Aalborg Zoo kan du blandt andet møde den søde næsebjørn. Næsebjørne er meget adrætte og glimrende klatrere. Når de klatrer, bruger de den lange hale til at holde balancen. Men Aalborg Zoo byder også på mange andre dyr, herunder kænguruer, tigre, giraffer og dovendyr.

Aalborg Zoo har åbent hele året. Du kan se priser og åbningstider her

4. Givskud Zoo

I Givskud Zoo kan du få tre vidt forskellige oplevelser på samme billet: zoo til fods, safaripark i egen bil og den imponerende dinosaurpark. 

I Givskud Zoo kan du møde rigtig mange forskellige dyr – lige fra elefanter og kameler til løver og dværgflodheste. Og så finder du et af Europas største gorillaanlæg her. 

Det er også her, du finder den største dinosaurudstilling i Danmark nogensinde. Her kan du se mere end 50 dinosaurer i naturlig størrelse – fra den allerstørste planteæder på omkring 80 ton til den dødsensfarlige kødæder, Tyrannosaurus rex. Du kan opleve både de fuldvoksne giganter og små nyudklækkede unger.

Du kan se priser og åbningstider her.

 

5. Randers Regnskov

Du behøver ikke at rejse om på den anden side af jorden for at opleve et sandt tropeeventyr. Randers Regnskovs 3600 m2 store tropeudstilling har det hele – varmen, luftfugtigheden, lydene, lugtene og et rigt dyreliv, der tæller mere end 200 arter. 

At træde ind i Randers Regnskov er som at træde ind i en anden verden. Luften er varm og fugtig og fyldt med lydene fra brusende vandfald og det mangfoldige dyreliv, der findes her. I frodige, grønne omgivelser kan du opleve alt fra små, flittige bladskærermyrer til store, majestætiske jaguarer og således for en stund få følelsen af at være på et sandt tropeeventyr.

Du kan se priser og åbningstider her.

6. Knuthenborg Safaripark

I Knuthenborg Safaripark kan du komme helt tæt på de sjældne sibiriske tigre, tage på safari blandt giraffer og gnuer på savannen og møde de tidligere cirkuselefanter i Europas nok største elefantanlæg.

I Dinosaurskoven i Knuthenborg Safaripark kan du opleve fortidens kæmper næsten lyslevende. 

I Dinosaurskovens camp-område kan du blive klogere på historien om livet på Jorden, dinosaurernes udvikling og deres efterkommere, samt palæontologernes arbejde med udgravninger og identifikation af fossile fund. 

Du kan se priser og åbningstider her.

 

7. Ree Park Safari

Ree Park Safari strækker sig over et 125 hektar stort, kuperet og naturskønt område med skov og søer ca.10 kilometer fra Ebeltoft.

Du kan opleve Ree Park Safari fra en rigtig safaribil. Her fortæller en guide dig om dyrene, mens safarivognen kører dig og din familie ud på den store afrikanske savanne, hvor du kommer helt tæt på de afrikanske dyr. 

Du må selvfølgelig ikke røre de farlige dyr på savannen, men forskellige steder i parken kan du møde dyr, du gerne må klappe. Der er for eksempel nubiske geder, svenske minigrise og charmerende æsler. 

Du kan se priser og åbningstider her.

Mest læste artikler