Forlystelsesparker i Danmark – den ultimative guide

Her er Danmarks største forlystelsesparker og de bedste seværdigheder for hele familien. Leder du efter et sted at tilbringe en herlig feriedag med familien, så er idényts store guide til Danmarks sjoveste og hyggeligste forlystelsesparker den helt rette for dig. 

Forlystelsesparker i Danmark

Det kan være lidt af en jungle at danne sig et overblik over alle Danmarks forlystelsesparker. Derfor har vi lavet denne liste over Danmarks mest populære forlystelsesparker for hele familien. På listen finder du både forlystelsesparker i Jylland, på Sjælland og en enkelt på Bornholm.

Sidst i artiklen finder du også tips til andre oplevelser og dagsudflugter til spændende sommerforlystelser i både Danmark og Sverige.

Links til forlystelsesparker i Danmark

Du kan blive ført direkte til vores omtale af den forlystelsespark, du søger, ved at klikke på et link herunder. Du er naturligvis også velkommen til bare at scrolle videre på siden.

Links til 8 andre oplevelser i Danmark og Sverige

Bliv ført direkte til de øvrige oplevelser, vi omtaler i artiklen, ved at klikke på et af de følgende links. 

Forlystelsespark med sjove oplevelser for hele familien.

Forlystelsesparker i Jylland

Fårup Sommerland

Snup picnickurven og tag familien med på skovtur i Fårup Sommerland.

Fårup Sommerland er Danmarks nordligste sommerland med sin placering mellem Blokhus og Løkken i Nordjylland.

Forlystelsesparken åbnede i 1975 og har i dag omkring 60 forskellige forlystelser for hele familien, heriblandt også et vandland.

I Fårup Sommerland kan du bl.a. opleve deres nye rutsjebane. Den går under navnet Saven, og er Danmarks eneste rutsjebane, som kører både forlæns og baglæns.

Find åbningstider og øvrig information om Fårup Sommerland her.

Djurs Sommerland

”Er du voksen, midtimellem eller lille? Så’ det Djurs Sommerland!”. Det er ikke for ingenting at Djurs Sommerlands velkendte jingle lyder således. Forlystelsesparken, som er placeret på Djursland ikke så langt fra Århus, er nemlig Nordens største sommerland med vandland og i alt 60 forlystelser for hele familien.

I 2020 blev parkens bondegårdsland udvidet med den nye børneforlystelse Grissebasserne. Bondegårdsland er især populært blandt havens mindste gæster.

I 2019 fik forlystelsesparken sin højeste og hurtigste forlystelse, Tigeren. Den nye gigantisk pendulgynge, som svinger sig op i 45 meters højde med op til 100 kilometer i timen, er en del af det nyere Wild Asia-område, hvor flere af forlystelsesparkens vildeste og nyeste forlystelser befinder sig.

Find åbningstider og øvrig information om Djurs Sommerland her.

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er en mindre forlystelsespark i Århus, med omkring 40 forlystelser, boder, spil og legepladser. Tivoli Friheden har desuden musikkoncerter og andre spændende events, der er værd at tjekke ud.

I 2019 satte forlystelsesparken højderekord, da forlystelsen Hjertekig stod klar til åbningen. Forlystelsen er Aarhus’ højeste tårn med en enestående udsigt over byen.

Hjertekrig er Danmarks hidtil højeste fritfaldsforlystelse i en forlystelsespark.

Find åbningstider og øvrig information om Tivoli Friheden her.

Jesperhus Blomsterpark

Jesperhus Blomsterpark ligger på Mors og målretter sig især mod børnefamilier. Ud over et indendørs og udendørs legeland har Jesperhus Blomsterpark blandt andet også et badeland, en børnevenlig zoo og en 4D biograf.

Som gæst hos jesperhus blomsterpark, kan du bo i en af Jesperhus’s nye pirathytter. Hytterne har kravlenet udenpå og indeni, rutchebane, sandkasse og legetårn. Her kan legen fortsætte, selvom familien er trukket tilbage til matriklen. 

I 2019 fik legelandet for de mindste en opgradering. Legelandet blev et Abeland – opkaldt efter aberne Zik og Zak, vennerne til den danske tegnefilmsfigur, jungledyret Hugo.

Find åbningstider og øvrig information om Jesperhus Blomsterpark her.

LEGOLAND

I 1968 slog LEGO dørene op for LEGOLAND i Billund. Parken, der dengang primært bestod af LEGO-udstillinger, har sidenhen udviklet sig til en forlystelsespark med mere end 50 forlystelser for børnefamilier.

Sæson 2019 stod i riddernes tegn, da overnatningsmulighederne blev udvidet med Legoland Castle Hotel. Her var temaet ridderslot med alt hvad der hører sig til af drager, troldmænd, riddere og prinsesser.

I 2021 kan du se frem til en anden spændende udvidelse i LEGOLAND. LEGOLAND har mange “lande” og Lego Movie World bliver den nyeste til samlingen. Her kan du opleve universet fra lego filmene “Lego Movie” og “Lego Movie 2”, samt prøve kræfter med hele tre nye forlystelser.

Find åbningstider og øvrig information om LEGOLAND her

Legoland forlystelsespark for hele familien

 

WOW PARK

I WOW PARK  kan du og familien lege i 10 meter høje trætophytter, rutsj ned i fuld fart, og løb fra træ til træ i de sjove hængebroer. Hop løs i store net med kæmpebolde eller tag en vild tur i slynger og svævebaner. Find vej gennem labyrinterne og kravl på eventyr i underjordiske huler og snoede gange.

WOW PARK findes både i Skjern og Billund.  

Når først entreen er betalt, er aktiviteterne i WOW PARK gratis – også parkeringen. 

Find åbningstider og øvrig information om WOW PARK her

Til toppen

Forlystelsesparker på Sjælland og Fyn

Bakken

Bakken (eller Dyrehavsbakken) blev grundlagt helt tilbage i 1583, hvilket gør parken til den ældste forlystelsespark i verden.

Parken er lokaliseret i Klampenborg i Nordsjælland og består af 33 forlystelser samt masser af spilleboder.

I sæson 2020 fik Bakken en ny vild forlystelse – nemlig Supernova. Forlystelsen svinger dig op i 24 meters højde, hvorefter det går ned igen med meget høj fart – alt imens vognen snurrer rundt om sig selv. 

Find åbningstider og øvrig information om Bakken her.

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er placeret i Nordvestsjælland med omkring 60 forskellige forlystelser og aktiviteter, herunder også et badeland. Parken er velegnet til børnefamilier med små børn, da forlystelserne ikke er så vilde.   

Find åbningstider og øvrig information om Sommerland Sjælland her.

Tivoli i København

Det er ikke for ingenting, at Tivoli i København er en af Europas mest besøgte forlystelsesparker. Parken er placeret i hovedstadens hjertet og lever hvert år op til mottoet: ”Altid som aldrig før”.

Tivoli består af omkring talrige forlystelser, boder og spil. Derudover arrangerer forlystelsesparken hver sommer til Fredagsrock, hvor danske såvel som internationale kunstnere optræder på den store scene i parken.

I slutningen af 2019 fik forlystelsesparken en erstatning for Odinexpressen, som blev sendt på pension. Turen går nu i stedet til Mælkevejen, og den nye rutsjebane er en del højere end sin forgænger.

I 2021 kommer der “uhygge” på programmet når det nye scary house Villa Vendetta byder på en 150 meters lang resje fordelt på hele 12 forskellige rum.

Find åbningstider og øvrig information om Tivoli her.

Sjove forlystelser og oplevelser i Tivoli

Til toppen

BonBon-Land

BonBon-Land opstod oprindeligt på baggrund af det populære BonBon-slik og slog for første gang dørene op for besøgende gæster i 1992.

Forlystelsesparken ligger nær ved Næstved på Sydsjælland og har i dag omkring 60 forlystelser, der egner sig for hele familien.

Find åbningstider og øvrig information om BonBon-Land her

Forlystelsespark på Bornholm

Brændesgårdshaven

Brændesgårdshaven var oprindeligt Bornholms smukkeste have, som hørte til en stor gård, og som i 1933 blev åbnet for besøgende. I dag består Brændesgårdshaven både af et legeland, et vandland og en dyrepark.

Find åbningstider og øvrig information om Brændesgårdshaven her.

Til toppen

Udflugt til sommerland med en masse sjove forlystelser

Øvrige oplevelser i både Danmark og Sverige

Er du allerede bekendt med de ovennævnte forlystelsesparker i Danmark, og vil du gerne prøve noget nyt eller anderledes med din familien? Så er her yderligere 8 hyggelige og sjove steder fulde af oplevelser i både Danmark og Sverige.

1. Liseberg Forlystelsespark (Sverige)

Afhængig af hvor i Danmark du bor, er det muligt at besøge Liseberg forlystelsespark på en dagsudflugt til Sverige. Den populære forlystelsespark ligger nemlig bare et par kilometer fra Gøteborgs centrum og er bestemt køreturen værd.

Parken har omkring 30 forlystelser for både store og små, og byder derudover på livemusik, spillehaller, spisesteder og meget mere.

Find åbningstider og øvrig information om Liseberg Forlystelsespark her.

2. Dinos Legeland

Dino Legeland ligger i Ishøj tæt på København og er en af Nordeuropas største, indendørs legelande, som jo også er en slags forlystelsespark. Dinos Legeland målretter sig børn i alderen 5-13 år og leger med tanken om at føre  sine besøgende 65 millioner år tilbage i tiden, til dengang dinosaurer vandrede på jorden.

Legelandet har åbent alle dage året rundt. Find åbningstider og øvrig information om Dinos Legeland her.

3. Den Blå Planet

Hvis sommervejret ikke er så lovende, som du havde håbet på, så tag hele familien med i Den Blå Planet. Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium bestående af syv millioner liter vand med tusindvis af dyr.

Akvariet vækker nysgerrighed og fascination hos store såvel som små.

Find åbningstider og øvrig information om Den Blå Planet her.

Akvarium med en masse spændende fisk

4. Experimentarium

Danmarks Experimentarium er et science center for nysgerrige børn og voksne. Gennem leg og læring søger Experimentarium at aktivere videnskabsmennesket i os alle ved at give centerets besøgende mulighed for aktivt at være en del af videnskaben.

I 2017 åbnede centret dørene op for et helt nyt Experimentarium i Hellerup. Der er åbent næsten alle dage i året.

Find åbningstider og øvrig information om Experimentarium her.

5. Lalandia Badeland

Lalandias badeland, Aquadome, er et tropisk vandland med mange sjove vandrutsjebaner, bølgebassin, spapools og wellnessoplevelser for hele familien. Derudover er Lalandia igennem årene blevet meget mere end bare et badeland. Ja, faktisk til sin helt egen form for forlystelsespark. Feriecenteret byder nemlig også på et vinterland med en skøjtehal og en skibakke, et Monky Tonky Land, et sports- og fitnessområde, en biograf, et bowlingcenter og meget mere underholdning for hele familien.

Lalandia Badeland ligger både i Billund i Jylland og i Rødby på Sjælland. Begge badelande/forlystelsesparker kan både besøges en enkelt dag eller bookes med overnatninger.

Find åbningstider og øvrig information om Lalandia Badeland her.

6. Knuthenborg Safaripark

I Knuthenborg Safaripark kan I komme helt tæt på vilde dyr fra hele verden. Safariparkens gæster får nemlig lov at køre med bil igennem parken, hvor dyrene frit går rundt på de store områder – også de store rovdyr.

I 2019 fik dinoerne fra Dinosauerskoven selskab af det formentlig største dyr, der nogensinde har levet på jorden. Det er den planteædende og langhalset patagotitan mayorum, som er en ret ny arkæologisk opdagelse.

I efteråret 2019 blev det afgjort, at vi i Knuthenborg Safaripark skulle overtage landets sidste fire cirkuselefanter, Lara, Djungla, Jenny og Ramboline. Du kan opleve dem i deres store anlæg, Elefantsletten. Pssttt, du kan rent faktisk få lov til at overnatte der!

Find åbningstider og øvrig information om dyreparken og forlystelsesparken Knuthenborg Safaripark her.

Til toppen

Knuthenborg Safaripark er en oplevelsespark for hele familien

7. Astrid Lindgrens Verden / Pippiland (Sverige)

Astrid Lindgrens Verden er en eventyrpark primært for børn i alderen 4-8 år. Forlyselsesparken er inspireret af Lindgrens mange fortællinger om Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter, Karlsson på Taget, og så videre. Her bliver børnene en del af forfatterens historier, da forlystelsesparken fra maj til august er et levende teater med op omkring 50 forestillinger dagligt.

Parken ligger i Vimmerby, 4-5 timers kørsel fra København. Vi anbefaler derfor at besøge forlystelsesparken Pippiland i forbindelse med en overnatning i Sverige. 

Find åbningstider og øvrig information om Astrid Lindgrens Verden her.

8. Universe Science Park

I Universe Science Park (tidligere kendt som Danfoss Universe) på Als inviteres børn og unge til at gå på opdagelse i naturvidenskabens og teknologiens forunderlige verden.

I oplevelsesparken kan I blandt andet bygge jeres egen vandraket, opleve parkens virtuelle verden, forsøge at løfte en bil eller mange andre sjove ting.

Find åbningstider og øvrig information om Universe Science Park her.

Mangler vi en forlystelsespark

Har vi ikke fået det hele med? Mangler vi stadig en af de store og populære forlystelsesparker i Danmark? Så er du velkommen til at skrive ind enten direkte her på idenyt.dk eller via idényts Facebook-side. Og så håber vi ellers bare, at du og din familie får en rigtig god oplevelse i en af Danmarks mange og herlige forlystelsesparker!

Til toppen

Mest læste artikler