Friluftsferie i Danmark? Tre gode råd til weekendturen

Mens nætterne hastigt bliver lysere og dagene længere, er højsæsonen for vandreture og overnatninger i den frie natur over os. Danskerne søger i stigende grad de rene naturoplevelser.

Foråret er i fuld færd med at varsle sommerens komme, og som aftenerne bliver lunere og lysere, nærmer vi os de bedste betingelser for at dyrke, hvad danskerne søger mere end nogensinde: Friluftsliv – de pureste, naturlige oplevelser i den danske natur.

– Friluftsliv har i den grad været en aktivitet i vækst gennem de seneste år. Det er båret af en søgen mod naturen, som vi har oplevet siden finanskrisen, hvor vi begyndte at efterspørge de autentiske oplevelser og mere basale værdier i livet – ofte i form af oplevelser i naturen. Især i år som følge af corona vil vi sandsynligvis se, at endnu flere bliver i Danmark og blandt andet vælger shelter- og teltture til, siger trendforsker og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg i en pressemeddelelse fra Biltema.

Hos Biltema har man også tydeligt mærket tendensen. Her er salget af friluftsrelaterede produkter steget markant gennem de seneste måneder.

– Vi har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Rygsække, telte, friluftskøkkener, termokander og andre produkter til en weekend i shelter eller til en rask vandretur i den danske natur går i øjeblikket som varmt brød. Og når vi taler med kunderne, er der ingen tvivl om, at rigtig mange i øjeblikket prioriterer de simple og nære oplevelser ude i naturen, fortæller Per Normann, som rådgiver kunderne om køb af udstyr til friluftsliv.

Er du blandt de mange, der vil gøre alvor af en overnatning eller vandretur i naturen er her tre gode råd til, hvordan du kommer godt fra start.

 

1. Hold dig varm

Når du skal på tur i det fri, kan vigtigheden af ordentlig påklædning kke understreges nok. Undersøg, hvordan vejret bliver, inden du tager afsted, og pak derefter. Det gælder både tøj og fodtøj. Sørg for at holde dig tør, og tag hellere for varmt tøj med end for koldt. Og skal du overnatte, er liggeunderlag ogsovepose en nødvendighed. 

2. Hav grejet i orden

Uanset om du skal vandre en formiddag eller tilbringe en nat i shelter eller telt, må du ikke gå ned på udstyret. Til madlavning skal du pakkefriluftskøkken eller en gryde, der må komme på bål samt tændstikker, brænde,tallerken og bestik. Medbring derudover altid en drikkedunk med vand. Når natten falder på, er det en god idé med en lommelygte eller pandelampe, og medbring toiletpapir og håndsprit hvis du skal på toilet.

3. Lær dit udstyr at kende

Inden du begiver dig ud i naturen, er det en rigtig god idé at afprøve dit udstyr. Så ved du, hvordan det virker, og du er sikker på, at grejet ikke er i stykker. Slåteltet op, og afprøv dit udekøkken på forhånd hjemme i haven, så du bliver fortrolig med grejet.

Mest læste artikler