Det kan du opleve på Fyn

Fyn er herregårde, H.C. Andersen, skønne haver og idylliske småøer og køb­stæder. Nå ja, og selvfølgelig rygeost og den allestedsnærværende brunsviger.

Gastronomi

Fyn beskrives som Danmarks have, og gårdbutikker og gourmetrestauranter nyder godt af de gode råvarer. Her er blandt andet vinrute, hon­ningrute, mikrobryggerirute og chokoladerute.

Men må­ske er fynboerne selv mest passionerede omkring den søde og let snaskede brun­sviger, og da TV 2/Fyn for et par år siden på ‘Brunsvigerens Dag’ bad fynboerne kåre den bedste brunsvigerbager, deltog flere end 5.000 i afstemningen. Dengang vandt Vesterports Bageri i Faaborg.

Læs mere her.

For børn

Danmarks Jern­banemuseum i Odense læg­ger særlig vægt på at give børn en oplevelse, når de for eksem­pel udforsker det kæmpesto­re damplokomotiv eller selv leger lokoførere på børnebane­ gården.

Den orange rangertraktor fra ‘Olsen­banden på sporet’ er en del af museet. Det samme er nogle af de kongelige salon­ vogne, som DSB gennem tiden har fragtet Danmarks konger og dronninger i.

Læs mere her.

Natur

Den lille ø Romsø ud for Kerteminde er en sær­lig oplevelse. Om sommeren sejler en færge i fast rutefart nogle gange om ugen til den bilfri ø med det rige dyreliv, blandt andet en stor flok då­dyr.

Faciliteter skal du ikke vente dig – Romsø er en ren naturoplevelse. Midt på Fyn venter Svanninge Bjerge og Svanninge Bakker med flot­ te udsigter og et rigt og varieret plante­ og dyreliv.

Læs mere om Romsø her og naturen i Danmark her

Kultur

Himlen over Fyn punkteres jævnligt af et spir eller et tårn på et af Fyns i alt 123 slotte og herregårde. Bedst kendt er det mere end 400 år gamle Egeskov Slot, som er en hel verden i sig selv med legeskov, veteran­museum, skulpturpark og overdådige haveanlæg.

Læs mere her.

I Kerte­minde kan du komme endnu længere tilbage i historien på Vikingemuseet Ladby, hvor vikingeskibet Ladby stadig kan ses i dets grav, og du kan blive klogere på vores for­fædres liv og død.

Læs mere her.

Bonus

Kun meget få steder er større jernbanebroer åbne for gående. Lillebæltsbroen er et af de steder, og her kan du mod betaling komme på brovandring, ‘bridgewalking’, 60 meter over det glimtende bælt og højt hævet over togene, der kører på sporene nedenunder.

Læs mere her.

Mest læste artikler