Ferie på Fyn med tre fantastiske attraktioner

Fyn har naturligvis mere end tre oplevelser og seværdigheder at byde på, men de tre idényt har valgt ud – Naturama i Svendborg, Gorillapark og Egeskov på Midtfyn – giver dig og familien smuk natur og lærerig underholdning.

Naturama er et naturteater, der udfordrer dine sanser

Naturama ligger i Svendborg og kalder sig for et naturteater, hvor den faste udstilling består af bl.a. udstoppede dyr, som du gerne må komme helt tæt på og klappe – fx bjørnen. Meget børnevenligt – også prisen er børnevenlig, da børn under 17 år er gratis.

Følg døgnets rytme på Naturama

Ligesom i et teater er der brugt masser af lyd, lys og flotte kulisser, og udstillingens lyd og lys har en cyklus på halvanden time, som viser døgnets 24 timer fra morgengryet til nattens stjernehimmel.

Tre dyr skiller sig ud

Ud af Naturamas 100 pattedyr og 500 fugle skiller tre dyr sig ud. Den 257 cm store isbjørn der oprejst på bagbenene er et populært fotomotiv. I 1955 strandede en sejhval ved Troense på Tåsinge. Det to tons tunge skelet fra netop den hval hænger nu i Naturama, og hilser gæster velkommen. Det sidste dyr er den søde lille krammebjørn, der har fået så mange klap og kram, at den måtte skiftes ud i 2013 med en ny.

Naturama er åbent fra 9. februar 2017 med særudstillingen Klodens Tropiske Skove. Læs mere på Naturamas hjemmeside

Gorillapark er klatreland for alle over fire år

Foto: Gorillapark
 Foto: Gorillapark

Klatrelandet Gorillapark ligger omkring 13 kilometer nordvest for Svendborg. Deres slogan er, at du skal slippe din indre gorilla løs og klatre løs. Parken består af ni baner i forskellig sværhedsgrad. Fx er ”bavianbanen” for børn mellem fire og syv år.

Sikkerhed på banerne

Inden I kaster jer ud på banerne, gennemgår en klatreinstruktør sikkerheden. På ”Silverbackbanen” kan du køre på mountainbike på banen, som består af hængebro mellem træerne. Det lyder måske en kende farligt, men du er spændt fast med en sikkerhedsline, så hvis du mister balancen og cyklen vælter, så falder du IKKE ned fra hængebroen.

Sov i hængekøje midt i skoven

Gorillapark ligger midt i en lille skov og tilbyder også overnatning i hængekøjer, så du rigtig kan leve dig ind i rollen som gorilla, der tilbringer deres liv i junglen døgnet rundt.

Læs mere om banerne og sikkerheden på Gorillaparks hjemmeside

Spis madpakken på Egeskov Slot 

Foto: Egeskov
 Foto: Egeskov Slot

Egeskov Slot på midtfyn i Kværndrup, ca. 12 km syd for Ringe, er en oplagt attraktion, hvis du holder weekend eller ferie med børn. Når entreen er betalt, må du gerne spise din egen medbragte mad på et tæppe i parkens grønne omgivelser.

Kjolemuseum og købmandsbutik

Egeskov slot blev bygget i 1554 af Frands Brockenhuus og er i dag privathjem for greveparret Caroline og Michael Ahlefeldt – men er altså åbent med en lang række aktiviteter for besøgende. Fx kan du se udstillingen “Fra slotsfruernes gemmer”, hvor smukke kjoler, båret af adelige fruer mellem 1850 og 1900, kan beundres. Der er også en gammel købmandsbutik og et veteranmuseum med en samling af sjældne fly og biler.

Far vild i labyrinter og leg som oldefar gjorde det

Udenfor i slotsparken er der mange muligheder for at få brugt kroppen – snup en tur på hængebroerne i trætoppene, far vild i labyrinterne, leg på legepladsen eller prøv oldefars gamle lege: sæbekassebil, kaste hestesko, væltepeter og tovtrækning.

Egeskov Slot er åbent i sommerhalvåret – i 2017 fra d. 29. april til d. 22. oktober. Læs mere på Egeskovs hjemmeside

Kilder: visitsyddanmark.dk, og Visit Denmark

Få mere inspiration til ferie i Danmark her

Læs også: Helligdage – så mange fridage får du i år

Mest læste artikler