Unik naturoplevelse på Hindsholm og Fynshoved

Hindsholm er navnet på den nordøstlige del af Fyn og er en halvø, der emmer af smuk og unik natur – har du børn med på turen, så forbered dem på, at Hindholm er lig med ro og afslapning.

Hindsholm er omgivet af vand på alle sider

Jo, længere nordpå du bevæger dig, jo tættere kommer du havet, der omkranser Hindsholm. Landskabet er kuperet, og fra det højeste punkt Baesbanke på Fyns Hoved (det nordligste af Hindsholm) kan du se rigtig langt på en klar dag: mod øst kan du se Sjælland, mod nordvest Samsø og mod vest Æbleø og Jyllands Østkyst. Det er et ret dragende syn.

Fuglereservat, hvor fuglene yngler

Hele Fyns Hoved er fredet og et område er udlagt som fuglereservat, hvor du kan se bl.a. edderfugle, gravænder og topper Skallesluger. Mange fuglearter yngler også i området, og derfor er selve fuglereservatet på Fyns Hoved og det lidt sydligere område Lille Strand lukket for mennesker fra 1. april til 15 .juli.

Kig tilbage i jordens historie

På vestsiden af Fyns Hoved fortsætter havet til stadighed med at skylle jord af, og gamle spor af istiden dukker op: højt oppe sidder store stenblokke, der stammer fra dengang den seneste istid aftog, og smeltevandet førte store sten med sig.

Mindste nedbør i landet giver grobund for unikke planter

En anden ting, der gør naturen på hele Hindsholm-halvøen unik, er den lille mængde nedbør. Det er det tørreste sted i Danmark, og det betyder, at der vokser sjældne planter som bl.a. hjorterod, trekløft-alant og langklaset vikke.

Hindsholms planter, dyreliv og forskellige jordbundstyper er også fint beskrevet på danmarksrejsen.dk

Bliv klogere på Fjord&Bælt-centret

Du kan evt. kombinere natur-udflugten med inspirerende viden på Fjord&Bælt-centret i Kerteminde (tæt på Hindsholm), der har sæler og marsvin, som I kan opleve på nærmeste hold. Fjord & Bælt har også en lille, men rigtig god udstilling om livet i havet – læs mere på centrets hjemmeside

Oplev malerierne på Johannes Larsen Museet

Den korte afstand til havet på alle sider af Hindsholm skaber et unikt dagslys, der ligesom ved Skagen har inspireret mange malere. En af de mest kendte er Johannes Larsen, som har malet naturen på Fyns Hoved – du kan opleve et udvalg af hans værker i Kerteminde på Johannes Larsen Museet, der også rummer en romantisk have, der er prangende om sommeren.

Tjek beliggenhed og åbningstider på museets hjemmeside

Overnat på Hindsholm

Vil du bruge flere dage på at udforske Hindsholm og omegn, så kan du slå dig ned på campingpladsen Fyns Hoved Camping

Mest læste artikler