Det kan du opleve i Vestjylland

I Vestjylland er omdrejningspunktet naturen. Her er nogle af Danmarks bedste strande, og det er et oplagt feriemål, hvis man gerne vil være aktiv i det fri.

Gastronomi

JyllandsAkvariet i Thyborøn har jævnligt østerssafari, hvor du under kyndig vejledning lærer om limfjordsøstersen og dens liv. Undervejs samler du østers, og efter to-tre timer sluttes jagten af med at tilberede de indsamlede østers og skylle dem ned med et glas champagne.  

Læs mere her.

For børn

Jyllands­Akvariet arrangerer foruden østersjagt også sælsafari og ture, hvor du kan lære at finde rav. På selve akvariet kan du lære mere om de dyr, der lever i Vesterhavet og Lim­fjorden. 

Skal der være fart på, har Lemvig på Østhavnen en af Danmarks største og bedste skateparker med udfordringer til såvel begyndere som øvede. 

Læs mere her.

Kultur

Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber er kilometerlange underjordiske gange. Mønsted Kalkgruber er verdens­ største, og du kan i sommerhalvåret bevæge dig rundt i et lille tog. 

Om vinteren skal de mange overvintrende flagermus have fred.

Læs mere om Mønsted her og Dauberg her.

Natur

Vind Hede og Stråsø Plantage er Danmarks mest stor­slåede hedelandskab. Her er der virkelig plads og højt til himlen. Det er et godt sted at plukke urter, bær og svampe som kantareller, og dyrelivet er rigt. 

Der er masser af kronvildt, her er bævere, oddere og ravne – og hvis man er meget heldig, kan man måske se en ulv. Det første danske ulvekobbel i 200 år bor herude. 

Læs mere her.

 

Bonus

En stor del af kunsten gennem tiden er skabt i forbindelse med religion. Museet for Religiøs Kunst i Lemvig viser forbindelsen mellem kunst og religion. Kernen i museets samlinger er billedkunstneren Bodil Kaalunds bibelillustrationer, men her er også mange andre eksempler på religiøs kunst, blandt andet en samling fra Østgrønland. 

Læs mere her.

Mest læste artikler