DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Aarhus er på alles læber – læs her hvorfor

Aarhus er blevet et internationalt hit med bl.a. byens charmerende særpræg. I 2017 er Aarhus Europæisk Kulturhovedstad.

Aarhus er blevet et internationalt hit – ingen tvivl om den sag! Byen er gennem de seneste år røget til tops på den ene “must-visit destination-list” efter den anden. Vogue, Lonely Planet, CNN og National Geographic er alle blandt dem, der er faldet for byen og dens charmerende særpræg.

I 2017 er Aarhus Europæisk Kulturhovedstad, så én ting er sikkert – du skal ikke regne med at få byen for dig selv! Men det ville nu også være trist, for det er netop byens puls og liv, der er med til at gøre den til noget helt særligt.

En by med gang i

18% af Aarhus’ 330.000 indbyggere er studerende, der elsker at gå i byen og i det hele taget bare være en del af det offentlige rum. Det ser og mærker du tydeligt, når du besøger byen, for den ungdommelige energi skaber en dynamisk stemning, som det er herligt at tage del i.     

Men Aarhus er ikke bare ”gang i den” og sprælsk byliv, det er også en by, hvor du kan slentre gennem fredelige, smågader, fordybe dig i stor kunst eller hurtigt komme ud i naturen – enten til stranden eller i skoven, der omkranser byen.

Et overflødighedshorn af kulturoplevelser

Med byens status som Europæisk Kulturhovedstad kan du glæde dig til at sandt overflødighedshorn af kulturelle oplevelser. På hjemmesiden aarhus2017.dk bliver det samlede program for kulturbyåret præsenteret, og her er virkelig noget for enhver smag. Bemærk, at kulturbyarrangementerne ikke kun finder sted i Aarhus, men i hele Region Midtjylland, hvor samtlige regionens kommuner faktisk deler æren af at være Europæisk Kulturby 2017. 

Men overse nu ikke Aarhus’ permanente kulturattraktioner! For kunstinteresserede er Kunstmuseet ARoS et absolut must, og dansk købstadshistorie kan næppe fortælles mere levende end på frilandsmuseet Den Gamle By. Og har du ikke besøgt det nye Moesgaard Museum endnu, bør det så afgjort med på ”to-do-listen”, for her er virkelig tale om nytænkende formidling af fortiden. 

I den helt nye bydel Aarhus Ø, der er opstået ved udvidelse af en del af byens havneområde, kan du nyde synet af den arkitektoniske perle Isbjerget, og ikke langt derfra kan du besøge byens nye kulturhus, Dokk1, der blandt andet huser et ganske enestående bibliotek, som er et livligt samlingspunkt for alle århusianere.

Men det gamle aarhusianske kvarter, Latinerkvarteret, skal du også sætte tid af til. I kvarterets brostensbelagte smågader finder du hyggelige cafeer, trendy designershops og skæve småbutikker. Og er du ikke til shopping, så bare nyd stemningen i det farverige kvarter. 

Uforglemmelige madoplevelser

Som eneste danske destination blev Aarhus i 2016 medtaget i Lonely Planets bog ”Food Trails”, der fremhæver 52 byer i hele verden for deres uforglemmelige madoplevelser. Med sine fire Michelin-restauranter, madmarkederne Aarhus Street Food og Aarhus Central Food Market og en underskov af gastro-grills, pop-up restauranter og gourmet kaffebarer må man konstatere, at det gastronomiske niveau i Aarhus er eksploderet. Så velkommen til!

Læs mere på www.visitaarhus.dk

Prøv vores ”ActivityFinder”

Ved hjælp af vores ”ActivityFinder” får du helt konkrete forslag til oplevelser og aktiviteter, der matcher dit humør. 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler