DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

En tur langs Vesterhavet er en særlig oplevelse - her kommer du helt automatisk ned i gear og nyder den enestående oplevelse.

På alle tider af året er en rask tur langs Vesterhavet en særlig oplevelse, som gør indtryk på de fleste. Selv hvis du går den samme tur flere gange, vil oplevelsen sjældent føles ens, for her er lyset, himlen og havet under konstant forandring.

De uendelige strande og enorme vidder, som du fx kan møde ved Holmsland Klit, er som skabt til afkobling og stressfri tid. Her kommer du helt automatisk ned i gear – og der er uanset, om du kun har et par dage til rådighed eller en hel lang ferie.

Oplev naturen ved Ringkøbing Fjord

Et godt udgangspunkt for et ophold med Vesterhavet som nabo er området omkring Ringkøbing Fjord. Det kan enten være i en moderne ferielejlighed, en hyggelig B&B, på hotel eller i stråtækt feriehus. Lige meget hvad du vælger, kan du glæde dig over, at du bor midt i et område med mange muligheder.

Herfra kan du tage på lange traveture i strandkanten langs Vesterhavet, opleve klitområderne, der er Danmarks største, hoppe på cyklen og udforske landskabet omkring fjorden (der er 110 km rundt om Ringkøbing Fjord), eller nærstudere det rige fugleliv ved Tipperne og Stadil Fjord.

I nabolaget finder du også Danmarks tredjestørste skovområde, Klosterheden Plantage, med kronvildt og vilde bævere. Tæt på ligger også Skjern Å, der byder sig til for både vandrere, kano- og kajakroere og lystfiskere. De sidste kan her være heldige at få kæmpelaks på krogen.

På sporet af Anden Verdenskrig

Du kan opleve sporene efter tyskernes gigantiske Atlantvold flere steder langs kysten i form af massive betonbunkers. De er ikke kønne, men en del af Danmarkshistorien, der stadig tiltrækker mange besøgende. Ringkøbing-Skjern Museum tilbyder guidede bunkerture, hvor du kan blive klogere på Andens Verdenskrig og de tydelige spor, som krigen har sat langs kysten.

Arkitektur og kunst

Ringkøbing er absolut også værd at lægge vejen forbi. Her er gode shoppingmuligheder, hyggelige og fredfyldte smågader og så selvfølgelig de smukke røde huse med røde tegltage, som byen er kendt for. Husene er tegnet af den danske arkitekt Ulrik Plesner, og de fleste er opført i begyndelsen af 1900-tallet.

I Videbæk, godt 20 km øst fra Ringkøbing, kan du besøge Vestjyllands Kunstpavillon, der har skiftende kunstudstillinger – otte til ti styk om året. Museumsbygningen er tegnet af Henning Larsens tegnestue og er en seværdighed i sig selv.

Læs mere om området på www.hvidesande.dk

Mest læste artikler