På besøg i smukke Silkeborg

Smukke omgivelser, spændende kunstoplevelser og lækre restauranter - Silkeborg har det hele og mere til, hvad enten man går efter udfordrende udendørsaktiviteter eller berigende kunstoplevelser.

Gode oplevelser i det midtjyske

Det smukke Silkeborg er nok bedst kendt for Silkeborgsøerne samt kanoture på Gudenåen, og det med god grund; Silkeborg ligger i Søhøjlandet, som er et meget naturskønt område, og der er rig mulighed for at kaste sig ud i alskens udendørsaktiviteter.

Men Silkeborg er mere og andet end bare kanoture og smukke omgivelser, og der er masser at tage fat på, hvis du lægger vejen forbi. Der er et bredt udvalg af restauranter, hoteller, lækre interiørbutikker og ikke mindst spændende seværdigheder.

Kunst og seværdigheder i Silkeborg

Museum Jorn

Museum Jorn hed tidligere Silkeborg Kunstmuseum, ligger inde med den største samling af kunsteren Asger Jorns værker, som præsenteres på nye måder gennem skiftende udstillinger. Museum Jorn udstiller dog også en del andre kunstnere og har løbende nye udstillinger, så der altid er noget spændende at se.

KunstCentret Silkeborg Bad 

Silkeborg Bad fungerede oprindeligt som vandkuranstalt og blev anlagt netop her pga. Arnakkekilden, der i dag tappes til Carlsbergs kurvandsprodukter. I dag fungerer kurbygningen som hovedbygning for KunstCentret Silkeborg Bad, hvor du kan se skiftende udstillinger, foredrag og meget andet.

Gudenåen og Søhøjlandet

Gudenåen og området omkring Silkeborg er ikke en seværdighed som de andre på listen, men hvis du alligevel er i området, skal du næsten unde dig selv at tage på en lille udflugt ud i naturen. Om det er for en kanotur eller bare en spadseretur i vandkanten er op til dig, men det er i hvert fald oplagt at tage et lille afbræk fra hverdagen i Søhøjlandets skønne omgivelser.

Hjejlen 

Hjejlen er verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper, som stadig er i drift, og det er en dejlig måde at opleve Silkeborgsøerne og området generelt. Hjejlen sejler hele vejen til Himmelbjerget, og der er også mulighed for en aftentur ud på søerne. 

Spændende interiørbutikker

Et Nyt Hjem

Et Nyt Hjem har et bredt udvalg af møbler, tæpper, plakater, nips samt flotte tapeter fra Tapetforum og fliser fra Fliseforum. Kort sagt er rig mulighed for at finde noget nyt til boligen derhjemme, uanset om du blot mangler lidt nips eller er ude i en større forvandling.

t.i.n.g.

t.i.n.g. er et slaraffenland af lækre designermærker såsom Muuto, HAY, Tom Dixon og mange flere. Du kan både finde lækre klassikere og opdage nye, spændende brands, så det er bare med at gå på opdagelse.

Decorate Shop

Decorate Shop har en god blanding af små og store designere fra både ind- og udland, så der er lidt for enhver smag. Der er masser af lækre designerbrands såsom Kähler, Ferm Living og Lyngby, men også mindre og måske mere ukendte brands, som du kan stifte bekendtskab med her. 

Restauranter og spisesteder i Silkeborg

Traktørstedet Ludvigslyst

Traktørstedet Ludvigslyst ligger i smukke omgivelser ved Julsø, blot et lille stykke fra Silkeborg by. Ludvigslyst er indrettet i en gammel gård, der får dig i den helt rette Morten Korch-stemning. På menukortet finder du lækre, økologiske råvarer fra lokalområdet, som er helt simpelt tilberedt, så du virkeligt kan smage den gode, lokale kvalitet.

Michael D

Michael D er opkaldt efter en af Silkeborgs grundlæggere, Michael Drewsen, som var en kreativ og nytænkende mand. Disse kvaliteter går igen i restauranten, som arbejder på at flytte grænserne for gastronomi, og råvarer og vine er håndplukket fra hele verden for at skabe det bedst mulige udvalg.

Svostrup Kro

Svostrup Kro ligger lige ned til Gudenåen og har haft titel af kongeligt priviligeret kro i snart to århundreder. Kroen laver mad efter stolte, gamle traditioner, og kærligheden kan mærkes i maden. På menukortet findes både solid husmandskost og mere moderne og kreative retter, og kokkene laver så vidt muligt alt, selv øl og snaps, helt fra bunden.

Restaurant Piaf

Restaurant Piaf ligger i Nygade, en af byens ældste gader, som er en del af byens Latinerkvarter. Køkkenet finder sin inspiration i det sydfranske, hvor køkkenchef og indehaver Marc Noël er vokset op, og der er stor respekt for sæson og de gode råvarer. 

Hoteller og overnatningsmuligheder

Gl. Skovridergaard Hotel & Konferencecenter

Gl. Skovridergaard Hotel & Konferencecenter er smukt beliggende i nærheden af Silkeborgsøerne samt Gludsted Skovområde, som er Danmarks største skov. Hotellet er af ældre dato, og den ældste bygning er faktisk helt tilbage fra 1798, men værelserne er moderne indrettet med klassisk dansk design, og der mangler ikke noget på værelserne.

Radisson Blu Papirfabrikken

Radisson Blu Papirfabrikken i Silkeborg er stilet indrettet, og de lækre værelser har det hele – der er endda mulighed for at booke et værelse med vandseng, som kan vugge dig i søvn. Hotellet tilbyder skræddersyede ophold, der passer til dine interesser, uanset om du er til aktiv ferie eller gastronomiske oplevelser.

Kongensbro Kro 

Kongensbro Kro har en lang historie, og der er værnet om minderne på den gamle kro, hvor Gudenåen klukker i baghaven. Værelserne er dog flotte og nyrenoverede, så der er alt, hvad man har brug for af moderne bekvemmeligheder i de fine, historiske omgivelser.

Mest læste artikler