Fantastiske ferieoplevelser ved Limfjorden

Aktiviteterne ved Limfjorden er mange, og der er lidt for enhver smag. Vi har lavet en liste over hvilke steder, du skal tage et smut forbi, når du skal på ferie eller weekend ved Limfjorden.

Naturen er mægtig oppe ved Limfjorden. De fleste dage jager skyerne hen over himlen, lyset forandrer sig konstant, og det samme gør landskabet.

Her er der flade strandenge og stejle skrænter. Landskaberne er gennemskåret af Limfjorden, der kan være mildt klukkende den ene dag og frådende barsk den næste. Største konstant er nok de lokale og deres lune gavtyvesmil.

Limfjorden er en populær feriedestination i Danmark. Har du besluttet, at ferien i år skal gå derop, har vi lavet en guide over hvilke spændende steder du kan besøge, nu hvor du er deroppe.

Øer i Limfjorden du skal besøge

Venø

Besøg den gamle fiskerihavn og museumsfærgen Venøsund på Venø i Limfjorden. Overfarten med den nye færge tager overkommelige tre minutter. På Venø kan du også besøge landets mindste kirke, der stammer fra 1500-tallet og måler sølle 74 kvadratmeter. 

Thyholm

Gåture på strandene ved den ikoniske Oddesundbro er rå natur, men her findes også gratis udstillinger af samtidskunst i en bunker fra 2. verdenskrig og et nyt tårn med 360-graders udsigt over fjord og strandenge med naturvandresti.

Jegindø

På havnen finder du flere strandblå fiskerhuse. Æ Fywerhus (Fjordhuset) på Jegindø i Limfjorden må være landets mindste museum, men fortællingen om fiskerne og det barske liv på fjorden er sært dragende. Hvis du er heldig, er de lokale på fjorden og sejle “æ røv uj a’ æ bowser” i deres sjægte (lokal fiskerjolle, red.). Eller de er ude at fange østers og muslinger. Jegindø Havn er en aktiv fiskerihavn. 

Kurbad Limfjorden

Kurbadet Limfjorden er et 900 kvadratmeter stort luksuriøst og nybygget spa- og wellnesscenter, beliggende på havnen i Struer med direkte udsigt over Limfjorden og Venø Bugt. Er du derfor helt udmattet fra dagens vandreture, eller er du ikke så meget for dem, men stadig gerne vil nyde fjordens flotte horisont, er dette et godt bud på en lækker dag med en god kropsmassage og spabehandling til det kønne ansigt. 

Læs mere her.

View this post on Instagram

A post shared by Kurbad Limfjorden (@kurbadlimfjorden) on Nov 25, 2017 at 12:04am PST

Brænderiet Limfjorden

Hos Brænderiet Limfjorden destillerer, behandler og lagrer de mange forskellige typer af alkohol, som alle får en unik smag og aroma, da fadlagringen sker i Limfjordens vande. Ved tilmelding kan du fra uge 27 til og med uge 32 hver tirsdag og torsdag få en rundvisning på brænderiet og høre dets fascinerende historie, som rundes af med lækre smagsprøver til ganen. Er smagsprøven ikke nok, kan du også nyde en friskbrygget kold fadøl.

Brænderiet ligger ved smukke Sundsøre havn, med en fin udsigt over Limfjorden og Hvalpsund. 

Læs mere her.

Vikingeborgen Aggersborg

Aggersborg ligger kun to kilometer nord for fjorden og er den første og største af Harald Blåtands ringborge fra vikingetiden. Gå en hyggelig tur gennem den rekonstruerede vold med udsigt til Limfjorden eller tag et kig på den 45.000m2 borgpladsen. Ønsker du lidt mere historie kan du i det lille udstillingshus ved Aggersborg kirke, som ligger nord for ringborgen, se hvordan ringborgen den gang så ud, og hvordan langhusene var opført. Udstillingen er gratis og kan besøges fra 7. april. 

Læs mere her.

Mest læste artikler