DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Denne ferie frister dine sanser

Oplev Limfjorden med områdets storslåede natur. Lyt til stilheden og fornem duften af frisk natur på en tur i området.

Oplev Limfjorden og områdets storslåede natur. Lyt til stilheden og fornem duften af frisk natur på en vandretur, fra cykelsadlen eller i en kajak på fjorden. Eller lad dig friste af Limfjordslandets bugnende spisekammer og forfør dine smagsløg. Det er det lokale og autentiske, der er i spil på en tur til disse kanter – så her får du oplevelser og historier med hjem, som du ikke finder andre steder. Her er lidt af det, du kan glæde dig til.

Lyt til de lokale

Fra april til oktober kan turister og fastboende i Limfjordslandet få sig en helt speciel oplevelse, når lokale ildsjæle inviterer på spændende historier om livet i det nordvestjyske, ved havet og omkring Limfjorden.

Konceptet, der går under navnet ”Lokale fortællinger”, dækker kommunerne Holstebro, Struer, Lemvig, Morsø og Skive, og fortællingerne er opdelt i temaer, så du kan vælge præcis det, der interesserer dig mest. Fx er der temaer med fokus på egnens fødevareproduktion, kulturhistorie og natur.   

Hvad fjorden gemmer på

En tur til området omkring Limfjorden er i høj grad også en rejse i smagsoplevelser. Og hvad er mere oplagt end at lægge ud med end de berømte østers fra området, som mange kendere anser for at være verdens bedste.

Og der er noget om snakken – for den lave vandtemperatur og kombinationen af fersk- og saltvand bevirker, at Limfjordens østers opnår en helt særlig smag og konsistens.

Du kan tage med på organiserede østersture og selv plukke dine østers eller købe dem friskfangede hos de lokale fiskeforretninger.   

Fra Limfjordslandets spisekammer

Udover østers er området leveringsdygtigt i mange andre spændende og delikate fødevarer, som du enten kan købe hos producenterne selv på de mange gårdbutikker eller få serveret på en af de mange restauranter i området, der sætter en ære i at bruge lokalt producerede produkter i køkkenet. Blandt de mange lækkerier, du kan glæde dig til, er blandt andet fisk og skaldyr, lam, bison, hjorte, frilandsgrise og fjerkræ foruden urter, bær, æbler og andet frugt.  

Og måske kunne en mindre ølrejse friste? Der er flere bryggerier i området, så det er nemt og fristende at tage fra sted til sted og teste de enkelte brygmestres formåen.

På sansefestivalen ”SANS”, kan du møde mange af områdets fødevareproducenter og smage på deres forskellige varer. SANS finder sted 12. august.

Besøg også Krabbefestivalen i Lemvig den 15. og 16. september 2017, hvor der er smagsprøver på krabbeprodukter og kvalitetsfødevarer i lange baner. Eller læg vejen forbi Skaldyrsfestivalen på havnen i Nykøbing Mors den 2. og 3. juni, der er et mekka for sanselige oplevelser.

Rigtig god fornøjelse og velkommen til!

Læs mere på www.enjoy-limfjorden.dk

Mest læste artikler