Pas på smitten: Sådan kommer du sikkert gennem efterårsferien

Hvad skal man lave i en coronaramt efterårsferie? Sundhedsstyrelsen kommer nu danskerne til hjælp med inspiration til aktiviteter, som både mindsker smittefaren og er hyggelige.

Efterårets øgede smittetal har vakt bekymring hos Sundhedsstyrelsen, som opfordrer danskerne til at huske de gode vaner, når de om lidt drager på efterårsferie.

Derfor har Sundhedsstyrelsen netop udsendt en guide til danskerne med aktiviteter, som er forsvarlige i en global pandemi.

– Vi står lige nu midt i en epidemi, hvor vi skal gøre tingene lidt anderledes, end vi plejer. Også efterårsferien skal planlægges lidt anderledes, end vi er vant til, for at vi kan forebygge smittespredning med ny coronavirus, siger Helene Probst, konstitueret vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Hun opfordrer derfor til, at danskerne finder på aktiviteter, hvor de er udendørs, er sammen i mindre grupper eller mødes i kortere tid. Det vil nemlig mindske smittespredningen.

Her er Sundhedsstyrelsen forslag til hyggelige aktiviteter med lav smittefare:

Gå ud i haven eller gården

Tag på legepladsen 

Besøg en park 

Gå en tur i naturen eller skoven, og nyd efteråret 

Lav et bål 

Saml kastanjer 

Find flotte blade 

Kig på kronhjorte og dyr i naturen

Find et brætspil frem

Læg et puslespil

Se en film

Lav kastanjedyr

Snit et græskarhoved 

Bag en kage 

Tag et enkelt besøg på museum, i svømmehallen eller på biblioteket 

(Husk dog at undgå store forsamlinger, og hold afstand)


Find desuden inspiration til efterårsaktiviteter eller arrangementer i naturen på Naturstyrelsens hjemmeside, Ud i naturen og Vores natur 

Kig også hos din kommune, dit lokale bibliotek eller museer efter udendørsarrangementer.

Mest læste artikler