Sådan gør du sommerhuset vinterklar

Årstiderne med blæst, regn og frost kan være hårde for dit sommerhus. Find ud af, hvad du kan gøre, så dit sommerhus står helt klar til vinteren.

Kalenderen siger efterår, og snart banker vinteren på døren med kulde, blæst og regn. Tiden i sommerhuset rinder ud for de fleste danskere. Derfor er det vigtigt, at du gør sommerhuset klar til vinter, så du trygt kan slappe af, selvom du ikke kan holde øje med huset.

Tjek taget på sommerhuset

Det er en god ide at tjekke taget på dit sommerhus, inden det lukkes ned forud for vintersæsonen. Er der revner eller huller i tagbeklædningen, kan det nemlig medføre fugt- eller vandskader. Du bør også kigge tagrenderne efter, eftersom fyldte tagrender kan medføre vandskader på sommerhuset.

Pas på store grene og træer

I vinterhalvåret er stormskader den mest almindelige skadetype på fritidshuse, viser tal fra Alm. Brand. Det skyldes blandt andet, at flere sommerhuse er omgivet af træer på ejendommen, og det går ofte galt ved kraftigt blæsevejr eller storm.

– Vi ser hvert år flere skader på sommerhuse, som skyldes store grene, der er revet af eller træer, der er væltet. Derfor er det en god ide at beskære grene og træer i god tid, så du undgår de værste skader på sommerhuset, fortæller Brian Wahl Olsen, skadedirektør i Alm. Brand, i en pressemeddelelse.

Tøm rørene for vand

Hvis du og familien ikke bruger jeres sommerhus hele året, er det også en god ide at lave de første kuldeforebyggende tiltag inden den første periode med nattefrost. Frostsprængte rør kan nemlig medføre omfattende skader på sommerhuset.

– For at undgå frostsprængte rør skal du lukke for vandet ved hovedhanen og lade alle husets vandhaner stå åbne. På den måde tømmer du rørene helt for vand. Det er også vigtigt at tømme eller frostsikre både toiletter samt opvaske- og vaskemaskine i sommerhuset, fortæller Brian Wahl Olsen.

Mere tryghed i sommerhuset

Du kan skabe tryghed omkring sommerhuset med en alarm med overvågning. På den måde er det muligt at forebygge indbrud, men også at overvåge røgalarmer og fjernstyre varmepumpen i sommerhuset. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, om alt er som det skal være i sommerhuset over vinteren.

Mest læste artikler