DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Det kan du opleve i Nordsjælland

Det største problem i Nordsjælland er måske at vælge mellem de mange muligheder for aktiviteter og besøg på blandt andet de lokale slotte.

Gastronomi

Nordsjælland vrimler med små og større fødevare­ producenter. Blandt andet fremstilles den populære Elg Gin på det lille Stone Grange Craft Distillery ved Esrum Sø, og på det nærliggende kloster brygges prisbeløn­ net øl. 

Danmarks første kom­mercielle vingård, Domaine Aalsgaard, ligger her, og vil du opleve et bredere udsnit af den voksende danske vinproduktion, er der flere vingårde i områ­det, blandt andet den lille og eksklusive producent af naturvin Vexebo Vin lidt uden for Fredensborg. 

Læs mere her.

Kultur

Helsin­gør har skabt et kul­turelt kraftcenter omkring Danmarks maritime historie i området omkring Kronborg, og M/S Museet for Søfart, som åbnede i 2013, er berømmet langt uden for landets grænser – ikke mindst på grund af de banebrydende interaktive udstillinger og aktivite­ter. 

I området ligger også mødestedet Kulturværftet med uden­dørs madmarked, og i det gamle Helsingør kan du se, hvordan søfarten har formet byen. 

Læs mere om Museet for Søfart her.

Natur

Tisvilde Hegn er Danmarks ældste og Sjællands stør­ste klitplantage, og naboen, Melby Overdrev, er tilmed Sjællands største hede. Tilsammen er de to om­råder et af landets mest varierede naturområder med mange sjældne ar­ter, ikke mindst sommer­fuglearter. 

Hele herlighe­den fuldendes med otte kilometer prima sandstrand ud til Kattegat. Området er en del af Danmarks Natur­kanon. 

Læs mere her.

For børn

Ved Havreholm Slot tæt på Hornbæk har Til­-Tops en række udfordrende klatrebaner i træerne. For de mindste børn er der den gule bane, som giver foræl­dre og andre voksne mulighed for at hjælpe undervejs, mens den sværeste bane, rød bane, giver sved på panden 15 meter over jor­den og kræver, at børnene er mindst 10 år.

Læs mere her.

Skal det være mindre fysisk kræ­vende, er der mu­lighed for at klæde sig ud som prin­sesse eller prins på Det National­historiske Muse­um på Frederiksborg Slot, som også har særlige udstillin­ger for børn. 

Læs mere her.

Bonus

På biblioteket i Gilleleje kan du låne fiskeudstyr. Har du ikke allerede købt fisketegn, kan du låne en computer og ordne det ved samme lejlighed.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler