Sjove facts om april måned

April må for mange være én af favoritmånederne på året
Sjove facts om april måned

Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk efter 2018.

Efter vores lange og mørke vinter er april måneden, hvor vi ånder lettet op og ser frem til lyse tider og forhåbentlig flere solskinstimer.

Vejret i april

Når vi kigger med vejrmæssige øjne på april, er det ikke helt unormalt at vi kan ramme de 20 grader én gang eller to. I 2009 oplevede vi hele 272 solskinstimer i april og i 2011 oplevede vi den varmeste april med en middeltemperatur på 9,9 grader – svingende mellem 22,5 og -1,6.

Den laveste temperatur der nogensinde er målt i april var i 1922 og lå på minus 19 grader. Modsat dette målte man i 1993 hele 28,6 grader i april.

Det gennemsnitlige vejr i april de seneste 10 år har været med 162 solskinstimer, 30 mm nedbør og en middeltemperatur på 7,7 grader.

Fåremåned

Gamle navne for april måned var ”Fåremåned og ”Græsmåned” – det henviser til, at i denne måned kom får og kreaturer på græs igen.

I den gamle danske kalender var der bare sommer og vinter og den 14. April markerede begyndelsen på sommerhalvåret.

Store begivenheder i april

April er måneden hvor vi fejrer vores Dronning Margrethes fødselsdag. Hun blev født i 1940 den 16. April. Men mange andre store danskere blev født i april, bl.a. HC Andersen og Hans J. Wegner.

Bliver du født i april er du enten vædder (20/3-19/4) eller tyr 20/4-20/5) og uanset hvornår i april du er født, er din fødselssten en diamant.

På den mindre festlige side var 9. april dagen, hvor Danmark blev besat af tyskerne i 1940. Det var i øvrigt 11 dage før Adolf Hitlers 51 års fødselsdag den 20. April.

April i udlandet

I England er april måned National Kæledyrs måned, I Sydafrika er det den anden efterårsmåned, I USA er det blandt meget andet national poesi måned, I Japan fejrer de Hanami (beundring af kirsebærblomster), I Indien fejrer man indisk nytår og i den katolske tradition er det naturligvis måneden for genopstandelsen, mens man i den buddhistiske tro fejrer Buddas fødselsdag i april.

Vi ønsker dig en fortsat god april!

Mest læste artikler