DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Tag på ø-togt i Danmark med det nye ”Ø-pas”

Danmark er et ø-rige, så hvorfor ikke bruge et par fridage - eller en hel ferie – og tage på ”ø-togt” i Danmark.

At Danmark er et ø-rige kommer næppe bag på nogen, så hvorfor ikke bruge et par fridage – eller en hel ferie – og tage på ”ø-togt” i Danmark. Det nye tiltag, ”Ø-passet”, inspirerer og viser vej til hele 37 danske øer, og er med til at gøre oplevelsen endnu større.

Stressfri ferie af fineste karat

Et ø-ophold på en af Danmarks mange øer er stressfri ferie af fineste karat. Her er ingen stress og jag, men fred og ro, storslået natur og masser af frisk luft. Her går livet sin stille gang, men det er absolut ikke gået i stå, og rundt omkring vil du opleve stor kreativitet og virkelyst. Her kan du finde charme og autencitet og de lokale ø-boere fortæller gerne om deres ø.

Er du til aktiv ferie, skal du ikke holde dig tilbage. Som lystsejler nyder du sikkert allerede godt af de mange småhavne, der gemmer sig rundt omkring på de danske øer, men også vandrere og cyklister har noget at glæde sig til, for øerne lokker med utallige turmuligheder. Her er flade strækninger for de mindre rutinerede og bakket og mere udfordrende terræn for de mere øvede. Oplev fx Anholts ørken, Bornholms klippeformationer, Sejerøs stejle skrænter eller Vadehavet.  

Oplev også det særlige ø-lys, når solens stråler reflekteres i havets overflade. Men oplev også mørket, for her er ingen storbylys, der forstyrrer og udvisker stjernehimlen. Og glæd dig over at mange af de danske øer har flere solskinstimer end på fastlandet. Det mildere klima giver bedre vilkår for frugttræer og også for vinplanter, der dyrkes rundt omkring. Med de forskellige afgrøder følger også diverse kulinariske ø-specialiteter, så dit ø-togt kan også byde på gastronomiske oplevelser. På Fejø kan du fx prøve øens berømte æblecider, på Aarø vin og på Ærø whisky. Øernes opdræt af kvæg, får og lam ender ofte som særlige ø-specialiteter, og der er gode muligheder for at smage dem på øen eller købe dem i lokale gårdbutikker.   

Med et ”Ø-pas” i lommen bliver det hele meget sjovere

Ø-passet viser vej til næsten alle de øer i Danmark, der kan nås med færge. I passet bliver hver ø præsenteret med et landkort, forskellige fakta-oplysninger og information om øens forskellige oplevelsesmuligheder, så med et ”Ø-pas” i baglommen bliver det meget nemmere at finde vej på dit helt eget ø-togt.

Og samtidig er det blevet sjovere, for ”Ø-passet” viser ikke bare vej til de enkelte øer, det gør det også muligt at samle på ø-mærker, så du nemt kan holde styr på, hvor mange øer du efterhånden får oplevet. På færgen til øen finder du en plade med en silhuet af øen samt en særlig pen. Med pennen gnider du silhuetten af øen over i ”Ø-passet”, og så kan du fx konkurrere med familie og venner om, hvem der har besøgt flest øer.

Kommer du i eget fartøj, kan du også være med. Så skal du bare kigge efter pladen med ø-silhuetten og den særlige pen på havnen. Rigtig god fornøjelse.

Du kan få ”Ø-passet” på ø-færgerne eller bestille det hos Dansk Ø-ferie

Besøg ”Ø-passet” på Facebook, hvor der også løbende vil være konkurrencer og tilbud

Se ”Ø-passet” som bladrefil.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler