Tre lette tricks, der frisker sommerhuset op

Du behøver ikke at renovere sommerhuset fra kælder til kvist. Du kan med få enkle tricks få dit sommerhus til at virke mere indbydende.

Sommer sol og sommerhus

Sommerhusferie har for alvor vundet indpas i danskernes hjerter. Den stigende interesse for sommerhuse har således resulteret i rekordmange sommerhushandler og udsolgte områder, lyder det ejendomsmæglerkæden Home, som fortæller, at der alene i 2021 blev gennemført intet mindre end 4.600 sommerhushandler.

Læs også: Lej en varmepumpe – sådan får du billig varme på abonnement

De mange sommerhushandler giver også mange nye sommerhusejere, og de står nu over for deres første højsæson. Til deres ære bringer idenyt derfor de små tricks, som nemmest frisker huset op og gør sommerhuset klar til de lune måneder.

1. Giv yderdøren et tjek

Sommerhusets indgangsparti er noget af det første, der møder gæsterne, og det er derfor værd at overveje, om døren fremstår pæn og velholdt. Er døren slidt og måske af ældre dato, kan det være en god idé at overveje en ny med gode, isolerende egenskaber samt et moderne design. Ved at lege lidt med farver og stilarter kan du opnå et helt særligt udtryk på sommerhusets facade.

2. Beklæd sommerhuset med en ny farve

Har du mod på et større projekt, kan du pifte sommerhuset op med en ny farve. Måske er husets nuværende farve blevet slidt og trænger til at blive malet over, eller måske overvejer du at give sommerhuset en helt ny farve for at give det et nyt og frisk udtryk. Hvis dit sommerhus er lavet af træ, så husk blot at vælge den rigtige maling, som er egnet til materialet.

3. Giv terrassen et nyt look

Hygge i sommerhuset byder på masser af stunder på terrassen med solbadning og grillmad. Det er derfor en god idé også at gøre terrassen sommerklar, eksempelvis ved at udskifte havemøblerne, som måske er blevet slidte, eller ved at give trægulvet en god omgang olie. Et helt simpelt tip kan også være at udskifte hynderne for et frisk pust.

Mest læste artikler