Halloween

Hvorfor holder man Halloween?

Den 31. oktober er datoen, hvor vi fejrer Halloween eller Allehelgensaften. Traditionen kommer oprindeligt fra USA, hvor uhyggelige græskarudskæringer og børn udklædt i skræmmende kostumer, der tigger om slik i nabolaget, danner rammen for en festlig og uhyggelig aften.

Læs mere

Halloween i Danmark udspringer sig fra den amerikanske tradition, og vi har derfor adopteret mange af de samme skikke. Den danske udgave hedder ”allehelgensaften”, og er en gammel hedensk skik, hvor man festede og ærede og døde. Der blev tændt bål for at rense ud og give plads til genfødsel og frugtbarhed. Der blev desuden tændt roelygter for at holde genfærdene væk.

Læs her meget om, hvorfor vi fejrer Halloween og alle traditionerne herom.

Halloween græskar skabeloner

Halloween er lig med uhyggelige udskæring af græskar, der kan lyse op i nattemørket. Der findes et utal af skabeloner til græskarhovederne. Få her inspiration til, hvordan du kan lave uhyggelige, venlige, dekorative og festlige græskarlygter.

Brug atamon for at få græskar til at holde længere

Hvis du tidligere har skåret græskarlygter, så kender du nok problematikken med, at det hurtigt rådner og bliver dårligt. Du kan forlænge levetiden på dit græskarhoved ved at pensle græskaret med atamon. Atamon indeholder natriumbenzoat, som er et konserveringsmiddel, der dræber mikroorganismer og som hæmmer væksten af skimmel- og gærsvampe i græskarlygten.

Du kan derfor få græskarhovedet til at holde længere ved at pensle alle snitflader med atamon.

Fastelavnskostumer

Til halloween klæder børn og voksne sig ud i uhyggelige, skræmmende og flotte kostumer. Få her inspiration til, hvad årets halloweenkostume skal være.

Den perfekte Halloweenfest

Skal du holde halloweenfest for voksne? Eller står der halloweenfest for børn på programmet? Uanset alder så finder du her en masse tips og tricks til halloweenfesten. Se, hvordan du kan lave lækker mad og slik til halloween, flot halloween pynt, og masser af gør det selv-projekter til den perfekte halloweenfest.