Halloween kostumer – sådan gør du

Den 31. oktober er det Allehelgensaften og ifølge folketroen, er det den aften, hvor hekse og genfærd er løs, for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på allehelgensdag. I Danmark bruger vi det amerikanske navn halloween for den aften.

Opskrift på “fingre”
Ca. 40 stk:
4 1/2 dl hvedemel
1 dl sukker
200 g smør eller margarine
40 smuttede mandler
Frugtfarve.

Sådan går du frem
Bland mel, sukker og smør til en dej. Lad dejen hvile koldt i 30 min. Smut mandlerne. Del dejen i 20 stykker, der rulles ud til “fingre”. Tryk en mandel fast i hver “finger”. Bages ved 175° i ca. 10 min. Lad kagerne køle af. Mal fingerroden og mandlerne med frugtfarven.
Opskrift: Dansukker.

Få græskarret til at holde længere
Græskarlygten har det desværre med at rådne hurtigt. Du kan få det til at holde lidt længere end bare til halloween, hvis bruger gummihandsker, når du skærer det ud. På den måde undgår du bakterier, som får græskarret til at gå i forrådnelse. Og så skal det altid stå ude – indenfor går det hurtigt til.
  
Foto: Pia Fiil ChristensenGræskar med slik
Lav selv små græskar. Du skal bruge orange crepepapir, sort isoleringstape og slik. Tegn en cirkel på papiret – brug en skål til at tegne efter, klip, læg slik i, kram papiret, og luk med tape. Børnene elsker dem – og til voksenfest kan de fyldes med pistacienødder.
 
  

 

 
Sød græskarpige 

Hvorfor ikke vælge et kostume, der ligner et stort græskar i dagens anledning. Kostumet med lille hat findes i M/L – svarer til ca. 7-10 år – og koster 164 kr. Fra Temashop.dk

 

Hvad er Halloween egentlig og hvordan kom højtiden til os? Læs det her

Draculas vinglas
Rødt vinglas med fod formet som skelethånd i guld. Glasset er lavet i plastik, og sætter prikken over i’et på festbordet til halloweenfesten. 20 kr. Fra festtema.dk

Rødt vinglas med skelethånd

Uhyggeligt forhæng til døren
Lad gæsterne gå igennem et “edderkoppespind”. Det sorte forhæng er 137 cm langt. Fra Temashop.dk. 55 kr.

Sort edderkoppe forhæng

Mest læste artikler