Nordens tungeste græskar: Ny rekord i Tivoli til DM i kæmpegræskar

I weekenden blev der afholdt DM i kæmpegræskar i Tivoli. Her blev der sat ikke bare Danmarksrekord, men nordisk rekord i græskar. Læs om hemmeligheden bag det store græskar her.

Der var grund til jubel i lørdags, da der ikke blot blev sat ny dansk rekord, men endda ny nordisk rekord til DM i kæmpegræskar i Tivoli. Den forhenværende danske rekord i kæmpegræskar fra 2018 lød på 589,4 kilo, mens den nordiske rekord lød på 857 kilo. Begge disse rekorder blev fortid, da produktudvikler Jens Peder Skønager fra Ribe skrev sig ind i historien med et kæmpegræskar på 970,4 kilo.

Alle deltagere og sandsynligvis også tilskuere holdt vejret, da græskarene skulle vejes af 10 styrkeløftere. Med hiv og sving, fik de det enorme græskar op på vægten og det udløste anerkendende blikke og bifald, da det gik op for alle, at både Danmarksrekorden og den nordiske rekord var udkonkurreret.

Jens Peder Skønager viser stolt det enorme græskar frem. 

Inden længe kom nordens nye græskarkonge i fokus og han blev spurgt, hvordan man avler så gigantisk et græskar.

– Min opskrift er top-secret, og den vil jeg ikke ud med. Jeg røber dog gerne, at der er brugt læssevis af hestepærer, rigelige vandmængder, og den stærkt varierende danske sommer har som prikken over i’et gjort underværker på mit græskar, fortæller Jens Peder Skønager.

Jens Peder Skønager blev dog også ramt af problemer under avlen af kæmpegræskaret, som kunne have kostet ham sejren.

– Jeg har puttet den om natten med to uldtæpper og har ligget søvnløs flere nætter, fordi græskarret fik en lille revne, som jeg har behandlet med en hårtørrer og babypudder, fortæller ham.

Jens Peder Skønager fortæller også, at han kun havde drømt om, at slå den nordiske rekord, men nu hvor han har opnået det, tør han gå efter verdensrekorden, der vel og mærke er på hele 1.190,5 kilo.

Alle otte kæmpegræskar foran Nimb i Tivoli.

De otte kæmpegræskar, der var med i konkurrencen kan ses foran Nimb, mens der er Halloween i Tivoli til og med den 1. November. Den 31. Oktober står mindst tre af græskarrene klar med flotte udskæringer og lys i.

Se hvordan det gik til, da det store græskar blev vejet

Mest læste artikler