Græskarhoved: Sådan får du græskarhovedet til at holde længere

Åndernes nat og efterårets fest er på trapperne, og halloween kalder. Gys og skræk venter forude. Græskarhoveder i massevis kommer til at lyse en (u)hyggelig stemning op ved mørkets frembrud. Læs, hvordan du får dine græskarhoveder til at holde længere.

græskarhoved

Græskarhoved-tid: Den 31. oktober er det Halloween

Den 31. oktober er datoen, hvor vi fejrer halloween eller Allehelgensaften. En skræmmende stund for mange børn. En temafest, der indgyder skræk og rædsel. Halloween udklædning og græskarhoveder indtager snart gadebilledet.

Græskarethovedet er verdens største bær og symbolet på Halloween

Hvis du planlægger at have en Halloween græskarlygte, så kender du nok problematikken med, at græskarhovedet hurtigt kan gå i forrådnelse. Kunsten at udskære et græskarhoved og få det til at se uhyggeligt ud, kan være en lang proces. Det gælder fra udvælgelsen af et græskar, formningen af græskartoppen, til udhulningen, fjernelsen af frugtkødet og kerner, og til udskæringen af græskarethovedet.

Forlæng græskarethovedets levetid med dette trick

Få græskarhovedet til at overleve hele optakten til Halloween. Græskarudskæringer er altid en fornøjelse. Med eller uden børn. Dekorationsværdien i at have græskarhoveder er mærkbar for Halloweenstemningen.

Kendsgerningen er dog for de fleste, at græskarhovedets levetid ikke strækker sig over en særlig lang periode.

idényts haveekspert, Lotte Bjarke, har et tip til, hvordan du kan forlænge græskarethovedets levetid.

Svaret ligger i at pensle græskarhovedet med Atamon indvendigt. Natriumbenzoat (E-211) er det virksomme stof i Atamon. Det er et konserveringsmiddel, som dræber mikroorganismer, og som går ind og hæmmer væksten af skimmel- og gærsvampe og andre former for bakterier. Et gyldent råd, der forlænger græskarhovedets tilstand og sikrer en længere holdbarhed.

Mest læste artikler