Græskarhoved: Sådan får du græskarhovedet til at holde længere

Åndernes nat og efterårets fest er på trapperne, og halloween kalder. Gys og skræk venter forude. Græskarhoveder i massevis kommer til at lyse en (u)hyggelig stemning op ved mørkets frembrud. Læs, hvordan du får dine græskarhoveder til at holde længere.

græskarhoved

Forlæng græskarhovedets holdbarhed med atamon

Få græskarhovedet til at holde længere, så det overlever hele optakten til halloween. Græskarudskæringer er altid en fornøjelse. Med eller uden børn. Dekorationsværdien i at have græskarhoveder er mærkbar for halloweenstemningen. Kendsgerningen er dog for de fleste, at græskarhovedets levetid ikke strækker sig over en særlig lang periode. idenyts haveekspert, Lotte Bjarke, har et tip til, hvordan du kan forlænge græskarethovedets levetid og hvordan man undgår at græskar rådner. Svaret ligger i at pensle græskarhovedet med Atamon indvendigt. Natriumbenzoat (E-211) er det virksomme stof i Atamon. Det er et konserveringsmiddel, som dræber mikroorganismer, og som går ind og hæmmer væksten af skimmel- og gærsvampe og andre former for bakterier. Et gyldent råd, der forlænger græskarhovedets tilstand og sikrer en længere holdbarhed.

Græskarhoved-tid: Den 31. oktober er det halloween

Er du i tvivl om, hvornår man laver græskarhoveder, skal det gøres inden den 31. oktober; dagen, hvor vi fejrer halloween eller allehelgensaften. En skræmmende stund for mange børn. En temafest, der indgyder skræk og rædsel. Halloween udklædning og græskarhoveder indtager snart gadebilledet.

Græskarethovedet er verdens største bær og symbolet på halloween

Hvis du planlægger at have en halloween græskarlygte, så ved du nok, hvad du skal bruge til at skære græskarhovedet. Kunsten at udskære et græskarhoved og få det til at se uhyggeligt ud, kan være en lang proces. Det gælder fra udvælgelsen af et græskar, formningen af græskartoppen, til udhulningen, fjernelsen af frugtkødet og kerner og til udskæringen af græskarethovedet. Se for eksempel, hvordan du kan udskære de smukkeste græskarlygter her.

Ajourført 15. august 2023

Mest læste artikler