Haven

Få her de bedste havetips

Haven er det sted, hvor man kan få lov til at slappe af. Det er et fristed for mange danskere, hvor der kan holdes hyggelige grillfester, nyde den skønne blomsterduft, dyrke grøntsager, frugt og krydderier eller bare lytte til den skønne fuglesang. Her kan du få de allerbedste tips og tricks til haven.

Læs mere

Men når man er haveejer, er det vigtigt, at man passer alt, hvad der hører til det at være i besiddelse af en hyggelig og indbydende have. Alle ved, at det kan være et stort stykke arbejde at pleje både græsplænen, fliserne og alle havens planter, hvad end du ejer en lille have eller en stor have.

Sådan passer du bedst din have

Du finder her de allerbedste tips til, hvordan du plejer haven. Og det gælder både køkkenhavens skønne urter og krydderier samt gode tips og tricks til, hvordan du bekæmper ukrudt og uønskede skadedyr. Du får også de allerbedste tips til, hvordan du plejer havens mange blomster og planter.

Græsplænen og haveredskaber skal passes

Græsplænen er også noget, der skal passes. Det inkluderer både, at man sørger for at fjerne mos, plejer græsplænen med klipning og gødning, fjerner visne blade og generelt bare sørger for, at der er god havestemning på alle tider af året.

Noget som mange måske glemmer at gøre, men som ikke desto mindre er yderst vigtigt, når det handler om at passe godt på sin have, det er at passe godt på de mange haveredskaber. Det er vigtigt, at redskaberne vedligeholdes, rengøres og plejes. Det gælder både de små haveredskaber og de store havemaskiner. Det kan nemlig have stor betydning for tilstanden af både hegn og hæk og det overordnede havedesign, at de redskaber, man bruger i haven, er i god stand.

Sådan dyrker du planterne i haven

I en smuk have hører sig også smukke blomster til. For at få havens dejlige planter til at gro, kan det være nødvendigt at bruge en række forskellige sprøjtemidler. Det kan også være, du drømmer om den perfekte køkkenhave. Til begge dele er det vigtigt, at man sætter sig ind i, hvilken slags gødning, der egner sig bedst til netop din have, så du på bedst mulig vis undgår sygdomme eller uønskede kryb og kravl i planterne.

Havens hyggelige terrasse

Terrassen eller udestuen har også stor betydning for havens overordnede udtryk. Måske drømmer du om at pynte haven med flotte havelamper eller hyggelige havelys, og i så fald er det vigtigt, at man sørger for at finde den helt rigtige udendørsbelysning, der kan klare alt slags vind og vejr.

Her kan du læse alt om, hvilke der er bedst for både dig og din have.

Lav en smuk køkkenhave: Hilsen til renæssancen

Lav en smuk køkkenhave: Hilsen til renæssancen

Skitseforslag til en smuk køkkenhave efter det klassiske motiv med et system opbygget af kvadratiske felter. Skitsen er tilpasset en typisk villahave på 1.000 m2 uden store terrænforskelle og med et standardhus på 150 m2.
Lav en smuk køkkenhave: Skæve rum til høns og grønt

Lav en smuk køkkenhave: Skæve rum til høns og grønt

Skitseforslag til en smuk køkkenhave med en række selvstændige haverum af forskellig størrelse og form. Skitsen er tilpasset en typisk villahave på 1.000 m2 uden store terrænforskelle og med et standardhus på 150 m2.
Lav en smuk køkkenhave: Dansende cirkler

Lav en smuk køkkenhave: Dansende cirkler

Skitseforslag til en smuk køkkenhave med cirkler som det gennemgående element. Skitsen er tilpasset en typisk villahave på 1.000 m2 uden store terrænforskelle og med et standardhus på 150 m2.
Sådan laver du en smuk køkkenhave
Køkkenhave med stram plan (må kun bruges til artikel om bogen 'Smuk køkkenhave'

Sådan laver du en smuk køkkenhave

En veldisponeret køkkenhave leverer ikke kun sunde og friske fødevarer til dit køkken og øget biodiversitet til din have. Med den rette plan kan køkkenhaven også blive kvarterets smukkeste have – se hvordan her.
Sådan får du let en sikker sankthans

Sådan får du let en sikker sankthans

Forsigtighed og sund fornuft er nøgleordene, når heksen traditionen tro skal sendes til Bloksbjerg på sankthansaften, for det kan hurtigt gå galt, hvis du ikke følger reglerne for afbrænding. Få vejledning til, hvordan du må placere, bygge, afbrænde og slukke sankthansbålet her.

Sådan indretter du terrassen med blomster
terrasse med blomster

Sådan indretter du terrassen med blomster

I sommerhalvåret fungerer terrassen som et ekstra rum i huset. Derfor er det oplagt at indrette terrassen, så den bliver så hyggelig som muligt. Blomster hører med til indretningen, for det er ikke mindst blomsternes farve, frodighed og duft, der gør terrassemiljøet til noget særligt.
Byg en fliseterrasse, og få en dejlig gårdhave på en weekend
anlæg af fliseterrasse

Byg en fliseterrasse, og få en dejlig gårdhave på en weekend

Fra græsplæne til flot fliseterrasse på en weekend. Her er et overblik over hele processen, hvor du også får et overblik over, hvilke materialer du skal bruge, hvis du vil have din egen fliseterrasse