Haven

Få her de bedste havetips

Haven er det sted, hvor man kan få lov til at slappe af. Det er et fristed for mange danskere, hvor der kan holdes hyggelige grillfester, nyde den skønne blomsterduft, dyrke grøntsager, frugt og krydderier eller bare lytte til den skønne fuglesang. Her kan du få de allerbedste tips og tricks til haven.

Læs mere

Men når man er haveejer, er det vigtigt, at man passer alt, hvad der hører til det at være i besiddelse af en hyggelig og indbydende have. Alle ved, at det kan være et stort stykke arbejde at pleje både græsplænen, fliserne og alle havens planter, hvad end du ejer en lille have eller en stor have.

Sådan passer du bedst din have

Du finder her de allerbedste tips til, hvordan du plejer haven. Og det gælder både køkkenhavens skønne urter og krydderier samt gode tips og tricks til, hvordan du bekæmper ukrudt og uønskede skadedyr. Du får også de allerbedste tips til, hvordan du plejer havens mange blomster og planter.

Græsplænen og haveredskaber skal passes

Græsplænen er også noget, der skal passes. Det inkluderer både, at man sørger for at fjerne mos, plejer græsplænen med klipning og gødning, fjerner visne blade og generelt bare sørger for, at der er god havestemning på alle tider af året.

Noget som mange måske glemmer at gøre, men som ikke desto mindre er yderst vigtigt, når det handler om at passe godt på sin have, det er at passe godt på de mange haveredskaber. Det er vigtigt, at redskaberne vedligeholdes, rengøres og plejes. Det gælder både de små haveredskaber og de store havemaskiner. Det kan nemlig have stor betydning for tilstanden af både hegn og hæk og det overordnede havedesign, at de redskaber, man bruger i haven, er i god stand.

Sådan dyrker du planterne i haven

I en smuk have hører sig også smukke blomster til. For at få havens dejlige planter til at gro, kan det være nødvendigt at bruge en række forskellige sprøjtemidler. Det kan også være, du drømmer om den perfekte køkkenhave. Til begge dele er det vigtigt, at man sætter sig ind i, hvilken slags gødning, der egner sig bedst til netop din have, så du på bedst mulig vis undgår sygdomme eller uønskede kryb og kravl i planterne.

Havens hyggelige terrasse

Terrassen eller udestuen har også stor betydning for havens overordnede udtryk. Måske drømmer du om at pynte haven med flotte havelamper eller hyggelige havelys, og i så fald er det vigtigt, at man sørger for at finde den helt rigtige udendørsbelysning, der kan klare alt slags vind og vejr.

Her kan du læse alt om, hvilke der er bedst for både dig og din have.

Sådan får du en have, der blomstrer hele året
et staudebed der blomstrer

Sådan får du en have, der blomstrer hele året

Sammensæt dit staudebed ud fra, hvornår stauderne blomstrer - så er der altid mindst én, der blomstrer uanset årstiden. Tænk også over, hvilke farver stauderne har, og hvor høje de bliver, så der opstår kontraster i bedet.

Efterårshaven: Det skal du gøre NU
rhododendron

Efterårshaven: Det skal du gøre NU

Havearbejde forbindes typisk med foråret, men faktisk er efteråret den bedste årstid til at plante, beskære og luge. Lægger du alle dine kræfter i efterårshaven, får du meget mere tid til at nyde den til foråret. Find ud af, hvordan kræfterne skal fordeles i efterårshaven.

Danmarks 5 giftigste svampe – disse svampe må du IKKE spise

Danmarks 5 giftigste svampe – disse svampe må du IKKE spise

Inden du går på jagt efter svampe i de danske skove, kan det være en rigtig god ide at få et overblik over, hvilke svampe du skal holde dig langt fra. Vi har samlet en liste over de 5 giftigste svampe i Danmark.

Skab sommerstemning i efteråret med gladiolus
gladiolus

Skab sommerstemning i efteråret med gladiolus

Gladiolus er majestætiske i haven. Det er bedst at købe og plante løgene om foråret. De begynder at blomstre i efteråret og vil med deres eksplosion af farver bringe sommerfornemmelser til din have.

Derfor bliver bladene gule og røde om efteråret
Smukke efterårsblade

Derfor bliver bladene gule og røde om efteråret

Når den grønne farve forlader havens og skovens løv, erstattes den af en farvestrålende palette. Men ved du, hvorfor den røde farve kun viser sig nogle år?

Disse blomsterløg skal lægges i september
Blomsterløg

Disse blomsterløg skal lægges i september

I september er det blevet tid til at lægge disse blomsterløg. Få gode tips til, hvordan du lægger dem, så du får glæde af dem lang tid fremover.

Sådan bekæmper du rosensygdomme
rosensygdomme - sygdomme i roser

Sådan bekæmper du rosensygdomme

Meldug, rust og bladlus kan forvandle et smukt rosenbed til et trist syn. Her er de bedste tricks til øjeblikkelig bekæmpelse af rosensygdomme.

Pas på disse gamle husråd mod ukrudt
Hjemmeblandede ukrudtsmidler er direkte farlige

Pas på disse gamle husråd mod ukrudt

Du kender det sikkert – familiens onkel har altid et godt råd parat, når der skal bekæmpes ukrudt i haven, mellem fliserne eller i indkørslen. Men eddikesyre, salt og salmiak skal bruges med stor omtanke - især i det grønne. 

Det skal du gøre, hvis planterne i din have dør
Jordanalyse - døende rose

Det skal du gøre, hvis planterne i din have dør

For dine planter er for meget og for lidt gødning lige skidt. Så før du griber til en ny pose gødning eller kalktilskud, kan det være en rigtig god idé at gå videnskabeligt til værks.