Planter

Blomster i haven – masser af inspiration, tips og gode råd

Skal haven have en kærlig hånd? Læs alt om, hvilke blomster, planter, træer og buske, du skal plante netop denne sæson. Her finder du desuden tips og gode råd om pleje og plantning af havens blomster. Læs om alt fra de typer af blomster, der har den længste levetid, til hvordan du planter dine yndlingsblomster og blomsterløg.

Læs mere

Gode haveråd

Du kan altid finde gode råd til haven og dens blomster. Lær blandt andet, hvordan du kan få dine solsikker til at blive 5 meter høje, eller hvordan du kan få succes med dobbelte tulipaner. Måske du ønsker at vide, hvilke blomster og planter, der passer dit hus – og hvilke der passer bedst på solsiden og skyggesiden af ​​huset? Eller måske du blot søger svaret på, hvor meget vand du skal give planterne. Eller, hvordan du bedst beskærer en rosenbusk. Vi guider dig hele vejen.

Bliv klog på blomsternavne

Det kan synes som en jungle at finde ud af, hvad alle blomsterne hedder. Sammen med idényts haveekspert, Lotte Bjarke, giver vi dig et overblik over blomsternavne. Vi guider dig også i, hvordan du skal pleje dine blomster i haven. Læs om blandt andet gyldenlak, liljer, rododendron, tulipaner, roser, hortensia, lavendel, akelejen, ribsbuske, sydbøg og figen.

Træer i haven

Læs her om, hvilke træer der tåler skygge, og hvilke træer der vokser hurtigt. Du kan også læse om træer, der er grønne hele året.

Få det smukkeste staudebed

Hvordan får man et staudebed, der blomstrer hele året? Svaret finder du her.

Blomster til hele året

Har du brug for at vide, hvad du kan gøre for dine stedsegrønne planter inden vinteren kommer? Og hvilke blomsterløg skal lægges i jorden i foråret? Hvilke blomster, der tåler meget sol om sommeren? Hvordan skal dine blomster og planter plejes i efteråret? Find alle svarende på dine spørgsmål her.

Dahlia gør haven til et smukt blomsterhav
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Dahlia gør haven til et smukt blomsterhav

Det varer heldigvis ikke længe, før det er tid til at plante de smukke Dahlia blomster i haven, hvor bare en enkel knold kan give mere end 100 blomster. Hos webshoppen Blomsterverden.dk har de specialiseret sig i blomsten, der også er kendt som georginer.

Nyheder fra planteskolerne: Februar 2023

Nyheder fra planteskolerne: Februar 2023

Bliv blandt de første til at stifte bekendtskab med dugfriske plantenyheder, udvalgt af haveskribent og hortonom Lotte Bjarke.

Sådan får du succes med roser sat om vinteren
Lyserød rose med rimfrost

Sådan får du succes med roser sat om vinteren

Vil du have succes med dine roser, er januar og februar den bedste tid at plante i, så længe jorden er til at komme i. Der er nemlig mange fordele ved at plante de smukke roser i koldt vejr, fortæller rosenekspert. Se, hvordan du får succes med roser sat om vinteren her.

Sådan får du nøgne grene til at blomstre i din stue
Blomstrende kirsebærgrene i vase

Sådan får du nøgne grene til at blomstre i din stue

Længslen efter forår, blomster og friske, grønne blade får det til at krible i fingrene. Og du behøver ikke vente mere end et par uger – en håndfuld nøgne grene kan i løbet af en til tre uger drives frem til en dekorativ buket.

Her er de 10 smukkeste lilla blomster til haven
lilla blomster

Her er de 10 smukkeste lilla blomster til haven

Det er tilladt at blive forelsket i lilla blomsters skønhed! Disse smukke lilla blomster vil pynte i ethvert hjem eller have. Læs om de mest populære lilla blomster, og find ud af, hvilke der passer bedst til dig.

Chili: Kend din chilipeber

Chili: Kend din chilipeber

Hvilken chilisort skal du bruge til hvilken mad? Se det her i vores guide til klassiske chilisorter.

Sensommerens seks smukkeste blomster

Sensommerens seks smukkeste blomster

Forlæng sommeren ved at plante blomster, der kan blive ved med at give og give i sensommeren og helt ind i efteråret. Se de 6 smukkeste sensommerblomster her. Eller har du andre kandidater?

Her er blomsten, der dufter af kakao
rødbrune chokoladeblomster

Her er blomsten, der dufter af kakao

Omkring år 2000 opdagede danske planteskolefolk chokoladeblomsten i de store havecentre udenfor London og Birmingham i England. Planten har siden været tilgængelig på det danske marked og er nu meget populær.