Planter

Blomster i haven – masser af inspiration, tips og gode råd

Skal haven have en kærlig hånd? Læs alt om, hvilke blomster, planter, træer og buske, du skal plante netop denne sæson. Her finder du desuden tips og gode råd om pleje og plantning af havens blomster. Læs om alt fra de typer af blomster, der har den længste levetid, til hvordan du planter dine yndlingsblomster og blomsterløg.

Gode haveråd

Du kan altid finde gode råd til haven og dens blomster. Lær blandt andet, hvordan du kan få dine solsikker til at blive 5 meter høje, eller hvordan du kan få succes med dobbelte tulipaner. Måske du ønsker at vide, hvilke blomster og planter, der passer dit hus – og hvilke der passer bedst på solsiden og skyggesiden af ​​huset? Eller måske du blot søger svaret på, hvor meget vand du skal give planterne. Eller, hvordan du bedst beskærer en rosenbusk. Vi guider dig hele vejen.

Bliv klog på blomsternavne

Det kan synes som en jungle at finde ud af, hvad alle blomsterne hedder. Sammen med idényts haveekspert, Lotte Bjarke, giver vi dig et overblik over blomsternavne. Vi guider dig også i, hvordan du skal pleje dine blomster i haven. Læs om blandt andet gyldenlak, liljer, rododendron, tulipaner, roser, hortensia, lavendel, akelejen, ribsbuske, sydbøg og figen.

Træer i haven

Læs her om, hvilke træer der tåler skygge, og hvilke træer der vokser hurtigt. Du kan også læse om træer, der er grønne hele året.

Få det smukkeste staudebed

Hvordan får man et staudebed, der blomstrer hele året? Svaret finder du her.

Blomster til hele året

Har du brug for at vide, hvad du kan gøre for dine stedsegrønne planter inden vinteren kommer? Og hvilke blomsterløg skal lægges i jorden i foråret? Hvilke blomster, der tåler meget sol om sommeren? Hvordan skal dine blomster og planter plejes i efteråret? Find alle svarende på dine spørgsmål her.

Disse planter æder fluerne
En kødædende plante æder en flue

Disse planter æder fluerne

Trods navnet bider kødædende planter ikke. De er spændende at se på, især når de fanger fluer eller andre insekter.
Sådan samler du spændende frø til haven – ganske gratis
Frøstand

Sådan samler du spændende frø til haven – ganske gratis

Hvordan høster man frø til en frodig, varieret og giftfri have? Det giver dronningen af gendyrk Persille Ingerslev svaret på i sin nye bog ‘Gratis gardening’ – og du kan få alle hendes bedste tips her.
6 tips til at anlægge det perfekte staudebed
Anlæg-staudebed-havemenneske

6 tips til at anlægge det perfekte staudebed

Kom godt i gang med dit nye staudebed med disse enkle og selverfarede råd fra Malene Lei Raben, haveejer gennem 25 år og forfatter til bogen 'Havemenneske'.
Sådan bliver din have let et mangfoldigt paradis for insekter
Sommerfugl på blomstrende Sankt Hans Urt

Sådan bliver din have let et mangfoldigt paradis for insekter

Din have eller kolonihave kan let blive et godt sted at finde føde for insekter og kan være vært for en overraskende mangfoldighed af insektarter. Læs hvad du selv kan gøre, for at skabe en have med høj biodiversitet og hjælpe insekterne der lever i og af den.
Prydgræs – sådan planter du det
En mark med prydgræs.

Prydgræs – sådan planter du det

Det naturlige og æstetiske prydgræs, der elegant svajer i vinden, er blevet yderst populært de sidste mange sæsoner. Det er samtidigt virkelig let at pleje. Se, hvordan du gør.
Her er planterne, som hitter nu

Her er planterne, som hitter nu

På jagt efter en ny plante til vindueskarmen? Lyserøde, mønstrede og finurlige planter er det, du skal gå efter dette efterår.
Hver danske egn havde en gang sin egen æblesort

Hver danske egn havde en gang sin egen æblesort

Der var engang, da hvert sogn stolt kunne byde på æbler af sognets egen sort. Langt de fleste af de gamle lokale sorter er gået tabt, men en del dyrkes den dag i dag.