Her er 7 idiotsikre planter til haven

Ind i mellem skal det bare være nemt. Her er 7 eksempler på hårdføre planter, der med garanti ikke skvatter sammen ved det mindste vejrskift.

1. Begonia belønner dig

Mange begonier har brug for skygge, men Begonia boliviensis klarer sig godt i fuld sol og lidt skygge. Og den belønner dig med orange og røde blomster, som blot skal knipses af, når de afblomstrer.

2. ‘Springvandsgræs’ Purple Fountain – fejende smuk

En utrolig smuk græsart, som pynter med sine rødeviolette, viftende toppe. ‘Rebrum’-sorten kan tåle næsten hvad som helst, selv en masse regn og blæst.

3. Geranium – smuk og stærk

Geranium – og nogle tilfælde også kaldet pelargonium – er næsten ikke til at udrydde. De mange sorter blomstrer lykkeligt i potter over hele verden, og alt, hvad man skal foretage sig, er at vande og knipse visnende blomster af undervejs.

4. Verbena klarer selv svampeangreb

Verbena er blandt andet kendt for sin modstandsdygtighed overfor svampeangreb. En meget hårdfør og selvrensende plante.

5. Coleus, paletblad, bedstemor med slag i

Coleus, og så kaldet paletblad, har fået en revival efter nogle år med prædikatet ‘bedstemorplante’. Men denne meget grafiske, tofarvede plante er usædvanligt dekorativ i haven – samtidig med, at den er hårdfør.

6. Petunia Million Bells – kaskader af blomster

Perfekt at have hængende med kaskaderne af små blomster, og denne variant af petunia er desuden skrap til selv at bekæmpe sygdomme.

7. Lantana, ildkrone, tiltrækker bier og blomster

Denne sejlivede plante tiltrækker bier og sommerfugle, men har også ry for at holde rådyr væk fra haven på grund af sin karakteristiske duft.

Kilde: Real Simple

Mest læste artikler