7 smukke blå blomster, som din have vil elske

Den smukke, blå farve symboliserer fred, ro og harmoni – og det er akkurat dét, disse 7 blå blomster vil give din have. Vi guider dig i, hvordan du skal plante og pleje blomsterne for at få det bedste resultat i haven.

7 blå blomster til haven

Er du på udkig efter nogle nye planter til din have, som kan give haven ny udstråling? Blå blomster er et smukt syn, og vil i den grad give din have, altankasse eller krukker nyt liv. Vi har fundet syv skønne blomster, der vil pryde enhver have.

1. Evolvulus (Blue Daze)

Evolvulus - blå blomster

Blue Daze har nogle underskønne blomsterblade. Blue Daze, som også kaldes Evolvulus, åbner sig om morgenen og lukker sig roligt igen ved aftentid.

Bladene og stilken på Blue Daze er dækket med små, fine hår, som giver en effekt af, at den er beklædt med sølv – ja, flot, det er den og ligeledes nem at få til at blomstre. Du skal bare plante den et solrigt sted og sørge for at vande den jævnligt. Resultatet vil være de smukkeste blå blomster med et tvist af sølv.

2. Salvia azurea (Blue Sage)

Salvia azurea - blå blomster

Blue Saga står flot oprejst, og er fyldt med en masse blå blomster på en stilk med sølv-skær. En enkelt blomst, som egner sig perfekt i blomsterbedet, der med sin markante blå farve vil skabe et blikfang.

Blue Sage har det bedst i en lidt tør jord. Hvis blot dette krav er opfyldt, så vil den ikke have nogen problemer med at overleve en kold vinter.

Blomstringssæsonen for Blue Sage er i sensommeren, men så har du også en fin og karakteristisk blomst, som du næsten ikke kan få øjnene fra.

3. Delphinium (Auora Blue)

Delphinium - blå plante

Auora Blue er en høj plante, der med sine dobbeltlagede blomsterblade skaber et tæt og fint udtryk. Sørg for ikke at plante den et sted med meget vind, da den let vil knække, fordi den er så høj og spinkel.

Hver blomst har en hvid midte, som omkranses af de blå blade og skaber dermed en flot kontrast.

Hvis du gerne vil have en have fyldt med sommerfugle, kan du snildt vælge at plante Auora Blue; sommerfugle er nemlig meget glade for denne blomst.

4. Convolvulus tricolor (Morning Glory)

Convolvulus tricolor - blå blomster

Du vil kunne nyde Morning Glory i mange måneder, før den stopper med at blomstre. Blomstringssæsonen starter i forsommeren og stopper, når den første frost rammer – og med sine farver som går fra gul til hvid og til sidst blå, så vil du være glad for at have blomsten i din have så længe ad gangen.

Morning Glory folder sig ud når solen rammer og lukker så til igen ved skumringstid.

5. Centaurea Cyanus (Cornflower)

Centaurea - blå plante

Cornflower, som også er kaldet Centaurea Cyanus, er en blomst, der er kendt i de danske haver – og så gør den sig rigtig godt i simple blomsterbuketter. Centrum i blomsten er en mørk lilla, som passer godt til den lysere blå farve som bladene har. Blomstringsperioden er fra sen forår til sen sommer – og så er den nem at få til at vokse.

6. Meconopsis (Himalayan Blue Poppy)

Meconopsis

Denne blå blomst er en skønhed for haven. Den har silkeagtige blade og en let blå farve, som fortryller ethvert bed.

Du kan sagtens give dig i kast med at plante denne blomst, selvom du sikkert har hørt, at det kan være svært. Men det behøver det ikke at være, hvis bare du planter den i let skygge, god jord og et vindstille sted, så får du smukke blomster gennem hele sommeren.

Hvis du planter den i rigtig god jord, så kan den selv formere sig – og så er chancerne for at få en have fyldt med de underskønne blomster stor.

7. Eryngium planum (Sea holly)

blå blomst - Eryngium planum

Sea Holly er en fascinerende blomst, da den har et specielt udseende. Den er blå-lilla hele vejen igennem fra stilk til blomst.

Hvis du gerne vil have en rigtig høj Sea Holly i din have, så kan den snildt komme op på 90 centimeter, hvis blot du sørger for, at den er plantet i de rette omstændigheder.

Læs også: 10 planter og blomster til krukker, der er nemme at dyrke

Læs også: Her er de 10 smukkeste lilla blomster til haven

Kilder brugt til artikel om blå blomster til haven:

theenglishgarden, rhodygarden, gardenia, prairiemoon, learn2grow

Mest læste artikler