Krydderurter kan sagtens bruges som andet end en god smagsgiver i maden. Mange af dem er også rigtig flotte i staude- eller blomsterbedet. Her får du et par eksempler på krydderurter, du kan bruge såvel i maden som i bedet.
Derfor er der fx betydeligt mere anisisop, Agastache anisata, i haven, end vi på nogen måde kan bruge i madlavningen (hvor den reelt er en uhyre sjælden ingrediens). Lige nu blomstrer den med smukke lilla blomsteraks, som oven i købet tiltrækker sommerfugle.
Kinapurløg, Allium tuberosum, er lige så smuk, som den er velsmagende, og er derfor plantet både i køkkenhaven og i et af staudebedene, hvor de hvide blomsterskærme lyser op i en dejlig lang periode.
Bronzefennikel med smukt løv
Bronzefennikel, Foeniculum purpureum, dyrker jeg især på grund af det smukke løv, men den kan også bruges som krydderurt, hvis man er til lakridsagtige smagsnuancer. Lige nu blomstrer den med lette gule skærme, der tiltrækker svirrefluer i hundredevis, der forhåbentlig hjælper med at holde bladlusbestanden i ave.