De mest flittige planter til altankasserne

Det kan være et dilemma, hvad man skal plante i altankasserne – efter sæsonen er planterne jo 'brugt op'. Her er en håndfuld planter, som giver dig mest for pengene.

Asters, pelargonier og miniatureroser egner sig godt til altankasser

Hvorfor bruge en masse penge hvert år på planter til altankassen, når de alligevel ender med at visne væk i slutningen af sæsonen?

De mest flittige planter til altankasser

Asters, pelargonier og miniature-roser er nogle af de planter, som vil gøre dine altankasser ære.

Det er ærgerligt at investere i en masse planter, som ikke egner sig til altanlivet og derfor skal skiftes hurtigt ud, men det risikerer du ikke med de nævnte sorter.

Læs også: Indretning af altan – sådan gør du

Læs også: Storkenæb – pasning, dyrkning og flytning af geranium


Krydderurter kan også klare sig gennem en mild vinter

Asters og perlargonier er særligt hårdføre og skal blot frigøres fra de visne blomster samt vandes efter behov. Tjek altid på planteinformationerne, om planten trives i fuld sol eller delvis skygge.

En anden gruppe af gode altankasseplanter er krydderurter såsom lavendel, rosmarin og salvie. Rosmarin vil oven i købet kunne trives udenfor i løbet af en mild vinter, hvor de bevarer deres stedsegrønne blade og smukke strukturer.

Sørg for at vælge potter, der er tilstrækkeligt drænede og har god plads til rødderne. For små potter giver risiko for, at plantens rødder rådner, når fugten ikke kan slippe ud.
Om foråret bør jorden i alle altankasser skiftes ud, og i løbet af den blomstrende periode bør planterne have gødning en gang om ugen.

Mest læste artikler