Denne have-blomst er årets store instagram-hit

De solgule rapsmarker har indtil videre været sommerens helt store hit på sociale medier. Deres popularitet kan sammenlignes med forårets kirsebærtræer i blomst. Nu er der kommet en ny blomster-trend, som kan vippe rapsmarkene af pinden. 

Rapsmarkerne er ved at blive passé og ny farverig haveblomst er løbet afsted med danskernes opmærksomhed. Meget tyder på, at lupinen er blevet danskernes nye favoritmotiv på blandt andet Instagram, hvor hashtagget er blevet delt mere end 32.000 gange. 

Danskerne valfarter til lupinmarkerne

Malu Rasmussen og Carsten Nymand dyrker lupiner på deres marker på Lolland. Parret oplever i øjeblikket over 1.000 biler om dagen med folk, der ønsker at tage billeder med de faverige blomstermarker. 

På tre dage har parret oplevet flere biler på deres stille vej, end de har gjort sammenlagt i de 56 år, de har boet på landejendommen. Den store tilstrømning af mennesker er dog ikke noget der generer ægteparret – tværtimod. 

– Det glæder mig da. Og folk opfører sig virkelig pænt. De holder pæn afstand og finder ud af det, selv om parkeringsforholdene ikke ligefrem er indrettet til sådan et rykind, siger Malu Rasmussen til TV2 Øst.

Landbruget får nemlig også gavn af den enorme omtale. På den måde er henrykkelsen gensidig. 

Her kan du opleve lupinmarkerne 

Hvor rapsmarkerne er bredt repræsenteret i det danske landskab, er lupinmarkerne kun at finde i fåtal. Du kan risikere, at skulle på lidt af en køretur, hvis du vil tage billeder med de skønne marker. Lupinmarkerne kan blandt andet opleves på Lolland, Langø, Askø, Fyn og Bornholm. 

Pluk de vilde lupiner

Hvis du, som mange andre, er betaget af lipinblomstens skønhed, er der gode nyheder fra Danmarks Naturfredningsforening. De har nemlig givet grønt lys til at plukke de lupiner, der vokser vildt i naturen og ved veje og stier. 

Lupinblomsten er nemlig en invasiv art. Lupinen kan ændre jordbalancen og skabe gode vækstbetingelser for sig selv. Men det er på bekostning af de omkringliggende plantearter. 

Du kan derfor plukke den prægtige blomst med god samvittighed – så længe du holder dig fra lupinmarkerne. 

På instagram er hashtagget #lupiner delt over 32.000 gange. Herunder kan du se et udpluk af danskernes Instagrambilleder med de farverige lupinmarker.

 

View this post on Instagram

Lupiner i massevis

Læs også: Flotte lupiner i grøftekanten, haven og vasen

Mest læste artikler