Der er to gode grunde til, at du skal forspire dine georginer

Der er flere gode grunde til at forspire georginer.

Dahlia

Haveselskabets rådgivning svarer her i idenyt på de spørgsmål, som de oftest får stillet af deres medlemmer.

Dette er et af de oftest stillede spørgsmål til rådgivningen i marts måned.

Sp: Hvorfor er det en fordel at forspire georginer?

Svar:

Dyrker man georginer, kan man vælge enten at lægge knoldene direkte i jorden i begyndelsen af maj eller at forspire dem fra midt-slut marts og plante ud i maj, når risikoen for nattefrost er ovre.

Der er selvfølgelig lidt mere arbejde i at forspire planterne, men det har to store fordele. Ved at forspire planterne vil man opleve, at planterne kommer ca. tre uger tidligere i blomst.

Den anden store fordel er, at georginerne bedre modstår snegleangreb, hvis de har lidt størrelse når de kommer udendørs. Har man mange snegle i haven, er der dog stadig brug for lave en form for barriere, for georginer står højt på sneglenes menukort. 

Haveselskabets rådgivning

Haveselskabet, som er en landsdækkende og almennyttig forening med rødder helt tilbage til 1830, har i snart 60 år tilbudt haverådgivning til sine medlemmer og hjulpet både nye haveejere og rutinerede haveentusiaster med store og små problemer i haven. Selskabet udgiver magasinet HAVEN og tilbyder ud over rådgivning bl.a. gode medlemstilbud, havevandringer og workshops. 

Læs her, hvordan du forspirer georginerne

Mest læste artikler