Hvad med kvan eller ramsløg?
Gamle køkkenurter som grønkål og bladbede kan du også dyrke med stort udbytte i haven, og hyld og brombær giver lidt til den søde tand og er samtidig kønne planter. Hvis du har et hjørne med skvalderkål, er du allerede godt i gang. De friske skud er fuldgyldige krydderurter.
Hold styr på planterne
Den største udfordring, når du dyrker råvarer til dit eget nordiske køkken, kan faktisk være at holde styr på planterne, der ofte trives så godt, at de breder sig en del. Derfor er det en god ide at dyrke fx ramsløg i en række i køkkenhaven, så du har styr på dem, selv om de er fine som en staude i blomstringsperioden.
Planlæg påskens blomsterflor
Påskeliljer og andre narcisser er supergode krukkeplanter, der sammen med fx sart gule hornvioler, citrongule primula og hvide bellis med solgult øje pynter haven op til en stribe forhåbentlig solbeskinnede påskedage.
Plant dem helt tæt sammen i en krukke eller stil dem tæt sammen i små potter i et påskestilleben. Takket være de kølige forårstemperaturer, er det ikke svært at holde planterne velforsynede med vand.
Plant forspirede planter om i potter
Skil forsigtigt klumpen af planter og plant hver enkelt i en lille potte for sig. Stil potterne lyst og køligt, så du undgår, at planterne bliver blege og ranglede og dermed ude af stand til at klare sig under åben himmel.
Grønne tips i marts/april
Gør køkkenhaven klar
Knib de forspirede ærteblomste
Knib de forspirede ærteblomster
Plant nye buske og træer
Beskær hortensia forsigtigt
Klip lavendel ned
Beskær roserne
Stik mælkebøtter lige før blomstring
Begynd at slå græsset
Fjern rabarberblomsten
Så radiser, spinat og salat
Hak ukrudt
Sæt majs og squash til forspiring