En buket forår fra haven

Brug grene fra havens buske til fine buketter og bring lidt forårsstemning indendørs.

Med en overfladisk betragtning er der ikke meget farve på havens træer og buske i vintertiden, hvor det oven i købet er pivkoldt. Men forårstegnene er nu alligevel umiskendelige, hvis lige du får set lidt bedre efter.

Hasselbror, Corylopsis pauciflora, er en af de tidlige, forårsblomstrende buske, der er krøbet ud af vinterhvilen og er helt klar til at springe ud, når det bliver en smule mere forår.

Hasselbror

Busken er fyldt med små, lysegrønne knopper på de fine grene. Klip nogle stykker af til en buket grene, der tyvstarter foråret inden døre. Det gælder selvfølgelig om at gå nænsomt til værks, så klipperiet ikke kan ses. Til gengæld er det også en mulighed for at få justeret lidt i busken, når du eksempelvis snupper de grene, der filtrer sig ind i nabogrenene.

Solbærbusken

Solbær grenene er vigtige, da de dufter helt fantastisk, når du skærer dem. Knopperne springer nok ikke ud helt samtidig, men det er så hyggeligt at følge forårets gradvise fremfærd i vasen.

Udforsk haven

Tag en rundtur i haven med en hævet rosensaks og få samlet en blandet buket af grene fra de tidligste træer og buske. Foruden hasselbror og solbær er der blandt andet pil, fuji kirsebær, birk i buketten.

Sæsonens blomster og planter

Følg årets gang i haven på Lotte Bjarkes haveblog www.helthenihaven.dk

Mest læste artikler