Forårshilsner inde og udendørs med løgblomster

Løgblomster er dejlige forårsbebudere, der lyser op og bringer foråret helt ind under huden

Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk efter 2018.

De findes i alle afskygninger og kan bruges til enhver lejlighed – både ude og inde

Perlehyacint, Muscari , stammer oprindelig fra Sydeuropa og hører med sine smukke blå, perlelignende blomsterklaser til de lidt mere specielle løgblomster. Fremhæv den intense blå farve og det enkle look med et neutralt underlag, og stil perlehyacinten et sted med masser af solskin.Pynt op til fest med løg

Løgblomsters lave vækst og spændende former gør dem meget velegnede som bordpynt til forårets mange hyggelige sammenkomster. Lad borddekoration og bordkort supplere hinanden, og du får et festbord med personlighed og stil.

Plant løgblomsten, her småbladet fuglemælk, Ornithogalum, i et glas og dæk med sand. Stik naturgrene ned ved siden af løget og pynt med nåle med hvide perlelignede hoveder. Overfør idéen til bordkortet ved at bruge afklippede grene, hvorpå navneskilt og plante fastgøres med en nål.

Plant løgblomsten, her småbladet fuglemælk, Ornithogalum, i et glas og dæk med sand.
Flora Dania

Sjælden og elegant

Prøv noget nyt, og arranger de lidt sjældnere typer som fx vibeæg, Fritillaria, i et rundt fad og omkrans med barkstykker, eller placer iris i et skjuler, der matcher, og du har et skønt forårspotpourri.

Prøv noget nyt, og arranger de lidt sjældnere typer som fx vibeæg, Fritillaria, i et rundt fad og omkrans med barkstykker, eller placer iris i et skjuler, der matcher, og du har et skønt forårspotpourri.
Flora Dania

Forårshilsen inde og ude

Løgblomster er vinterhårdføre og kan plantes ud i haven, hvor de kan nydes år efter år. Hvis vejret arter sig, men jorden stadig er hård, er der dog rigtig gode muligheder for at peppe fortrappen og indgangspartiet op med søde forårshilsner fra løgblomster plantet ud i krukker, kurve eller farvestrålende blikspande.

Her er Mini-påskelijer, Narcissus ’Tête-à-Tête’, især velegnet årets første måneder. De små, glade forårsbudbringere kan nydes indefra gennem køkkenvinduet, mens de udenfor skinner om kap med forårssolen og er en forfriskende velkomsthilsen til gæsterne.

Her er Mini-påskelijer, Narcissus ’Tête-à-Tête’, især velegnet årets første måneder.
Flora Dania

Mest læste artikler