Sådan sætter du vinterstikløg

Se, hvordan du bedst sætter hvidløg, vinterstikløg og rosenløg her.

Tid til at sætte hvidløg

Oven på efterårsoprydningen i køkkenhaven er jeg tyvstartet på foråret. Først og fremmest er tiden jo inde til at sætte hvidløg, så jeg fandt de største og flotteste fra årets produktion og delte dem i fed, der blev sat i en bue omkring klatrestativerne i køkkenhaven. Desuden har jeg købt nogle rosenløg, Allium roseum, der får rosa, spiselige løgblomster med en let hvidløgssmag. De skulle også i jorden nu.

Den første bue blev optegnet på jorden efter alle kunstens regler ved hjælp af en bambuspind og en priklepind med en snor imellem, der fungerede som passer. Så er der allerede taget hul på næste års køkkenhavedesign.

Læs også: Lækre løg i flere måneder

Vinterstikløg i haven

Det var nødvendigt, for der var nemlig mere end hvidløg, der skulle i jorden. Det kom sig af, at jeg læste om fænomenet vinterstikløg i haven. Det er jeg simpelthen nødt til at prøve, for tænk, at kunne høste hjemmedyrkede løg allerede i det tidlige forår. Stikløg af sorten ’Radar’ skal sættes nu, etablere sig og derefter stå i stampe indtil foråret. Fidusen er, at de ikke som andre kepaløg går i blomst efter kuldepåvirkning. De skal sættes præcis som almindelige stikløg, altså ikke for dybt. Det bliver godt nok spændende.

Læs også: Allium – elegante prydløg med enestående blomsterstande

Mest læste artikler