2. Sæt potterne i vand natten over, så jorden bliver jævnt fugtig uden at blive pladder våd. Læg også frøene i blød natten over i en lille skål.
3. Anbring to frø i hver potte og dæk med ca. 2 cm såjord. Gør overfladen fugtig med en forstøver. Stil potterne på et underlag, der tåler vand og sæt det hele ind i en plastikpose med små huller i. Frøene spirer fint ved almindelig stuetemperatur.
4. Når frøene er spiret, fjernes plastposen, og potterne flyttes til husets køligste vindueskarm – 15-18 grader er ideelt. Vand nænsomt, men pas på, at jorden ikke bliver mere end jævnt fugtig. Beskyt mod direkte sol.
5. Lad de små planter vokse op til 5-6 cm og fjern så den svageste af planterne i potten. Lad de kraftigste vokse videre til ca. 10 cm, inden topskuddet knibes væk for at give en bedre forgrening.
6. Efterhånden som vejret bliver lunere, skal planterne vænnes langsomt til det barskere liv udendøre. Tag dem ud i skygge og læ, først et par timer midt på dagen, senere i længere tid. Til sidst kan de gradvis rykke ud i solen og vinden og klare at blive ude i lune nætter. Et drivhus eller drivbænk kan mildne overgangen for de unge planter. Afhærdningen må gerne tage et par uger – måske mere, hvis meteorologerne lover koldt vejr.
7. Når der ikke længere er risiko for nattefrost, kan planterne plantes ud på voksestedet.
Disse frø kan med fordel behandles som lathyrusfrøene:
Jomfruskørt, Convolvulus tricolor
Tragtsnerle, Ipomoea
Olieplante, Ricinus communis
Blomsterkarse, Tropaeolum majus
Dværglupin, Lupinus nanus (og andre lupiner)
Solsikke, Helianthus annuus (skal dog ikke knibes i toppen)