Gule orkideer der sætter ekstra kulør på påsken

Orkideer er nemme stueplanter og dejlige gaveidéer. Det er en win-win situation, så det kan kun blive en positiv oplevelse for både giver og modtager, hvis du vælger en orkidé.

Gule orkideer der sætter ekstra kulør på påsken

Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk efter 2018.

Orkidéer er fra naturens hånd slanke og yndefulde planter, der får tilført yderligere elegance, hvis de placeres i en høj vase.

Den gode nyhed er, at der findes et stort udvalg af færdige gaveløsninger med orkidéer, der matcher enhver smag, stil og situation.

Phalaenopsis-orkideer

Disse smukke blomster har store blade, der sidder tæt sammen nede ved jordoverfladen, mens blomsterne sidder højt hævede på kraftige, buede stilke. Hver enkelt blomst holder 1-2 måneder, og med lidt held kan planten blomstre to-tre gange om året.

Når en blomster-stilk er afblomstret, kan du enten vælge at klippe den af nede ved basis, og der vil skyde en ny frem fra bunden, eller du kan vælge at lade stilken stå. Den vil da normalt komme med nye blomster.

Orkidéer kan med fordel kombineres med planter, der supplerer den rigtig godt. En orkidé plantet sammen med en bregne er fx et rigtig godt match, for mens orkidéen kan klippes ned, når den er afblomstret, forbliver bregnen grøn og dekorativ.

Orkideer er smukke til påske
Flora Dania

Nyt og gult til påske

Orkidéernes sarte og lette udtryk gør dem særdeles velegnede til forårets mange højtider, og en hvid eller lys orkidé vil til enhver tid vække glæde som værtindegave til en påskesammenkomst.

For nogle er påske dog uvægerligt forbundet med gult, og også her der nyheder på orkidé-paletten. Den nye gule Promenaea ’Sunlight’ er en smuk og anderledes orkidé, der vokser naturligt i Mellemamerika i de højere bjerglag på træer og grene. Promenaea ’Sunlight’ trives bedst ved 16-24o C. Den blomstrer fra marts til juni, og de solgule blomster holder i 6-8 uger

De fleste orkidéer vil gerne stå lyst, men ikke i direkte sollys. De skal vandes mindst to gange om ugen og gødes ca. en gang om måneden. De stortrives, hvis der lidt vand lidt hele tiden, og de må ikke tørre ud.

Mest læste artikler