Haven i maj: Hvorfor blomstrer mine tulipaner kun én gang?

Haveselskabets rådgivning svarer på et af de spørgsmål, de oftest får stillet i maj.

Tulipaner i Ukraines smukke gule og blå farver - Slava Ukraini

Haveselskabets rådgivning giver her svar på et af de spørgsmål, som de oftest får stillet i maj:

Hvorfor blomstrer mine tulipaner kun én gang?

Det er desværre et kendt problem, at mange nyere tulipansorter kun blomstrer de første år, efter de er lagt. De følgende år kommer der kun blade og ingen blomster, og til sidst forsvinder de helt.

Mange haveejere undrer og ærgrer sig, når de har brugt mange penge på at købe tulipaner, men en del af de nye tulipaner med changerende farver, fyldte blomster og frynsekant har mistet evnen til at formere sig ved sideløg. Man kan ikke gøre noget for at redde et tulipanløg, der ikke vil blomstre mere, så i langt de fleste tilfælde skal man derfor opfatte tulipaner som en engangsfornøjelse.

En lille gruppe tulipaner er dog stabile og kommer gerne igen. Det gælder for eksempel ’Pink Impression’, ’Spring Green’ og ’Ronaldo’, ’Purissima’. 

Haveselskabets rådgivning

Haveselskabet, som er en landsdækkende og almennyttig forening med rødder helt tilbage til 1830, har i snart 60 år tilbudt haverådgivning til sine medlemmer og hjulpet både nye haveejere og rutinerede haveentusiaster med store og små problemer i haven. Selskabet udgiver magasinet HAVEN og tilbyder ud over rådgivning bl.a. gode medlemstilbud, havevandringer og workshops. 

Mest læste artikler