Derfor bliver bladene på dine planter gule

Gule blade er et almindeligt symptom på, at planten er syg, men der findes faktisk en måde, hvorpå du kan komme problemet til livs.

gule blade

Når man går i haven og hygger sig blandt alle de grønne planter, er det naturligvis meningen, at man skal hygge sig. Desværre kan selv de grønneste fingre se rødt, hvis tingene ikke fungerer, og noget af det værste, der kan dukke op i haven, er en skov af de syge, gule blade. Heldigvis er der nogle ting, du kan gøre:

Problemer med skadedyr

Bliver bladene langsomt spist af søde, små insekter? Stop problemet ved at spraye planten med nem olie eller med en insektdræbende sæbe.

Læs også: Få succes med figentræer i danske haver
Læs også: Mynte – sådan passer og plejer du den smagfulde krydderurt
Læs også: Dyrk din egen basilikum i haven

For meget vand

Hvis du er for ivrig med at hælde vand på planterne, så kan du faktisk godt risikere at drukne dem, og så vil bladene blive gule. Problemet kan også ligge i, at plantens jord ikke suger vandet ordentligt. Det kan du hjælpe på vej ved at plante den igen, eller tilføje sand til jorden.

Læs også: Få succes med grønkål i din have

Manglende sollys

Får planterne ikke nok sollys, så kan bladene godt begynde at blive blege. Ryk planten til et sted, hvor den får mere sol, og så skulle problemet gerne forsvinde.

Læs også: Blåregn – den smukke, drilske slyngplante

Læs også: Tallerkensmækker – Planten til haven og middagsbordet

Dehydrering

Hvis bladene ser meget tørre ud og knaser, hvis du rører ved dem, så betyder det, at din plante er dehydreret. Sørg for, at du vander din plante lidt mere, og så vil du hurtigt se nye, friske blade komme frem.

Læs også: Solsikker – sådan bliver de 5 meter høje

Læs også: Blommetræer – Få tips til at dyrke blommer med succes

Læs også: Pelargonie – læs alt om pasning og formering af pelargonier

Mest læste artikler