Nu kan du plante tulipaner i Tivoli

Elsker du blomster, skal du tage en tur i Tivoli. I weekenden inviterer Tivoli nemlig til den årlige Blomsterløgdag, hvor de præsenterer de 5 tulipaner, der skal præge den gamle have i foråret. Du har mulighed for selv at plante tulipaner og samtidig få løg med hjem til din egen have.

Søndag den 27. september afslører Tivoli næste års tulipaner. Her får du, som del af en ældgammel tradition, mulighed for at plante dit eget personlige blomsterløg i Haven.

Flere tusinde tulipanløg skal plantes

Hele 125.000 løg vil blive plantet i Haven til næste års vækst. 3000 af dem vil blive plantet i bedet omkring Det Store Springvand foran Koncertsalen klokken 12.00 – 13.00.

Når du lægger dit personlige løg i bedet, får du samtidig mulighed for at tage et tilsvarende løg med hjem til din egen have. Efter du har givet en hånd med, vil du få et diplom med hjem, så du kan komme tilbage og besøge dit “eget tulipanløj” til foråret.

Næste års farverige tulipaner

Dette års tulipanløg vil blive en kombination af fem forskellige tulipansorter:

  • Queen of Night, der vil blomstre med sine sorte blomsterhoveder

  • Early Glory, der er svagt rosafarvet

  • Negrita, med mørke-lilla blomster

  • Mistress, der er lys pinkfarvet

  • Backpacker, som er en dobbeltblomstrende lillafarvet tulipan

– I år har vi ikke valgt en særlig tulipan men hele fem forskellige. Det er ikke fordi, vi ikke kunne bestemme os, men fordi vi netop nu og mere end nogensinde trænger til skønne blomster i de smukkeste kombinationer og med de flotteste farver. Hver tulipansort er unik og smuk i sig selv, men når man planter dem sammen, vil der opstå nogle synergier, der gør, at oplevelsen bliver en tand ekstra betagende, fortæller Tom Knudsen, Tivolis chefgartner.

 


‘Queen of Night’ – Foto: Tivoli


‘Early Glory’ – Foto: Tivoli


‘Negrita’ – Foto: Tivoli


‘Mistress’ – Foto: Tivoli


‘Backpacker’ – Foto: Tivoli

Læs også: Tulipaner – hemmeligheden bag succes med løgblomsten over dem alle

Mest læste artikler