Lækre efterårshindbær

Hindbær skal spises friskplukket, for de kan ikke holde sig særligt længe og mister meget af gnisten, hvis de fryses ned. Og lige nu – og en måneds tid frem – er det faktisk muligt at gå ud i haven og plukke de dejligste solmodne hindbær. Du skal bare finde plads til en sort, der er bærende om efteråret.


Plant snart
I velassorterede planteskoler kan du finde unge efterårshindbær, og du kan endda være heldig at smage de første par bær allerede i år. Plant dem i den godt fugtige og lune efterårsjord og glæd dig til de kommende års høst. Med hindbær er det normalt sådan, at du skal klippe de grene ned, der har båret og lade de andre stå til næste års høst, og så må du håbe på, at hindbærbillerne er nådige, når sæsonen kommer.

Let arbejde
Efterårshindbær er langt nemmere. I foråret klipper du simpelthen alle grene helt ned, og når der kommer blomster på de nye skud, så er hindbærbillernes larver for længst færdig med at hærge, så du får hindbær helt uden orm.

  
Læs også: Sådan høster du hindbær fra hele sommeren og langt ud på efteråret

Bærrene kan lide kompost og gødning til foråret
Hindbærrene kan godt lide en gang kompost efter bæring og gødning om foråret, og skal du have stort udbytte, så er det vigtigt, at de er velforsynede med vand i blomstringsperioden. Leverer himlen ikke, er det en god idé at komme forbi med vandkanden jævnligt.

Autumn Bliss den mest udbredte
Der findes flere forskellige sorter af efterårshindbær, men ‘Autumn Bliss’ er nok den mest udbredte, og den fås både i en rød og en gul udgave. Spørg i din planteskole, hvilke sorter de har eller kan skaffe.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler