Nu er havens smukkeste plante ikke længere invasiv

Ny rapport: Populær busk fjernes fra listen over invasive arter i Danmark.

sommerfuglebusk

Tusindvis af danske haveejere kan nu ånde lettet op. Den smukke sommerfuglebusk i deres have er nemlig ikke længere invasiv. Det fremgår af en ny konsensusrapport fra Miljøstyrelsen, skriver Haveselskabet.

En af de mest markante ændringer på den nye opdaterede liste er således, at sommerfuglebusken (Buddleja davidii) ikke længere betragtes som invasiv. Tidligere blev det ellers antaget, at denne busk ville sprede sig aggressivt i tørre områder som grusgrave, men det har altså ikke været muligt at bekræfte for folkene bag rapporten. Derfor er sommerfuglebusken blevet fjernet fra listen. 

Dog opfordres haveejerne stadig til at være opmærksomme, hvis deres sommerfuglebusk pludselig begynder at sprede sig ved hjælp af frøplanter, der dukker op andre steder i haven eller endda uden for hækken og i nærliggende naturområder. For at forhindre uønsket spredning bør frøplanter, der gror på uhensigtsmæssige steder, derfor fjernes.

Hvad er invasive arter?

Invasive arter kan både være dyr eller planter, der efter menneskelig indblanding har spredt sig til områder, hvor de ikke burde være. Arterne udgør en betydelig trussel mod den oprindelige flora og fauna og dermed biodiversiteten som helhed.

Mange af de invasive plantearter, der findes i Danmark i dag, har faktisk deres oprindelse som haveplanter, som ved et uheld er blevet introduceret i naturen.

Mest læste artikler