Ny overlevelsesguide: Sådan bliver du ekspert i dine stueplanter

Har du vindueskarmen fuld af monstera, filodendron, gummifigen og andre grønne vækster, men er samtidig i tvivl om, hvordan du egentlig skal passe dem? Nu er hjælpen på vej. 

Det er igen blevet populært at fylde vindueskarmen og stuen med grønne planter. Er du en af dem, der skal ud og købe nye planter hver anden uge, fordi de bliver slatne, tørrer ud eller får gule spidser, kan det dog hurtigt blive en dyr fornøjelse at opretholde en frodig jungle i hjemmet. 

Den basale kundskab om pasning og pleje, som vores mødre og bedstemødre havde, sidder nemlig ikke længere i fingerspidserne – og selvom der er megen inspiration at finde på de social medier, på blogs og i magasiner, er det ikke altid let at finde præcis dén planteviden, som vi faktisk kan bruge her i Norden. 

Men nu er der hjælp på vej.

Guide til begyndere og kendere

De tre norske planteelskere Kathrine, Marte og Jenny har nemlig sat sig for at lave den helt store overlevelsesguide til vores stueplanter, og resultatet er den nye bog GRO – grønne planter indendørs

Pigerne, der til dagligt står bag det skandinaviske netmagasin Plantemagasinet Gro, har helt styr på, hvordan planter klarer sig bedst i vores kolde omgivelser. Derfor er bogen også en inspirerende begynderguide til alle, som nok har vindueskarmen fuld af monstera, kaktus og andre grønne planter, men som ikke helt ved, hvordan man bedst får planterne til at trives. 

Få styr på lysforhold, jord og gødning

Bogen introducerer blandt andet til basiskundskaber om lysforhold, jord og gødning, og så indeholder den et opslagsværk med 26 planteportrætter af de mest populære og moderne stueplanter med specifikke tips og tricks til at få netop disse planter til at trives. 

Siderne er spækket med fotografier af grønne planter i cool hjem som giver masser af inspiration til, hvordan du indretter dig med smukke potter, klatreplanter og knoldsukkulenter i stuen, soveværelset og køkkene – eller sågar på badeværelset.

Sådan formerer du dine planter 

Har du allerede grønne fingre, men ønsker alligevel at udvikle dine botaniske færdigheder, kan du også finde viden og inspiration til, hvordan du formerer dine små yndlinge – helt uden at købe nye planter. Bogen giver nemlig praktiske trin-for-trin guides til, hvordan du blandt andet potter om, tager stiklinger, dyrker dit eget avocadotræ og holder dine planter i live, når du er ude at rejse. 

Fire nemme tips til dine planter

GRO – grønne planter indendørs udkommer den 10. september 2019 hos Strandberg Publishing og koster 250 kroner.

Kan du ikke vente så længe med at gå i gang med et nyt planteeventyr? Så se med her, hvor pigerne giver fire nemme tips til, hvordan du på en bæredygtig måde kan få flere planter i hjemmet – og få dem til at trives. 

1. Giv dine nye plantebabyer rigelig med næring i vækstperioden, så bliver de virkelig fine!

2. Sørg for at få plantestiklinger med hjem, når du besøger dine venner. Det er hyggeligt, bæredygtigt – og gratis.

3. Hvis du er nybegynder, så start med en plante med tykke blade. De er mere hårdføre end planter med tyndere blade. 

4. Planter er vanedyr. Flyt ikke for meget rundt på dem i stuen.

 

Læs også: Monstera – få tips til plantning, pasning og formering

Mest læste artikler