Nyheder fra planteskolerne: April 2023

Tre helt nye sorter, udvalgt af haveskribent og hortonom Lotte Bjarke.

Nellikerod med peach-melba farver

Mød tre plantesorter, der er så nye, at de endnu ikke findes i ethvert supermarked. Spørg efter dem på din planteskole eller i dit havecenter!

Nellikerod med peach-melba farver

Geum Pretticoats Peach

Rød nellikerod er en yndefuld forårsstaude, der blomstrer allerede fra maj med skyer af små blomster, der ligner miniatureroser. Den nye sort, ’Pretticoats® Peach’, har det fineste farvespil i hindbær- og ferskenfarvede nuancer og udmærker sig ved en meget smuk og langvarig blomstring.

Buksbom perfekt til krukker

Buxus Faulkner Unique Choiz

Buksbom ’Faulkner Unique Choiz’ er en ny, dansk sort af buksbom, der adskiller sig fra den mest udbredte sort ved at have en mere opret vækst, en smuk form og bittesmå, blanke blade. Den kan klippes i facon, som andre buksbom, men er rigtig fin til krukkerne med sin naturlige vækstform.

Prisvindende dansk rose

Rosa Estelle

Den nye rose ’Royal Estelle’ i Plant ’n Relax-serien fra danske Roses Forever er opkaldt efter den svenske prinsesse Estelle, der er datter af kronprinsesse Victoria. Det er en blomsterrig buketrose, der blomstrer længe med store, smukke, duftende roser i en delikat lys abrikosfarvet nuance.

Mest læste artikler