Nyheder fra planteskolerne: Februar 2023

Bliv blandt de første til at stifte bekendtskab med dugfriske plantenyheder, udvalgt af haveskribent og hortonom Lotte Bjarke.

Mød tre plantesorter, der er så nye, at de endnu ikke findes i ethvert supermarked. Spørg efter dem på din planteskole eller i dit havecenter!:

Våriris med vinternuancer

På billedet herover ser du ’Frozen Planet’ – en ny sort af den fine, lille våriris, der blomstrer naturligt allerede i marts. Blomsterne bebuder forår med snehvide og isblå vinternuancer og byder på en let og dejlig duft. Planterne bliver bare 15 cm høje. Plantes de i krukker nu, kan de efterfølgende plantes ud i haven.

Søde, hvide ferskner

Du skal ikke vente på, at fersknerne på den nye sort, ’Ice Peach’, bliver ferskenfarvede. Ved modenhed midt på sommeren er fersknerne smukt hvide med lækkert og saftigt hvidt kød. 

Sorten er tillige en dværgform, der bliver max 2 m høj og dermed er velegnet til krukker.

Vedbend med gule bær

En ny sort af vedbend, Nordic® ’Golden Choiz’, er en smuk, stedsegrøn busk, der har noget at byde på året rundt. Det er voksenformen af den hjemmehørende vedbend, der ikke klatrer. Blomstrer sidst på sæsonen til glæde for insekter, og efterfølgende sætter den iøjnefaldende gule bær.

Mest læste artikler