Sukkulent med en perlekæde af runde, grønne blade

Perlekæde eller Perler på snor kaldes planten i Danmark. I Sverige siger de ærter på snor. Amerikanerne, der aldrig kan få tingene store nok, kalder den samme plante fodbolde på snor, mens englænderne synes, at perlerne ligner stikkelsbær.


Dekorativ på flere måder

Uanset hvilket navn man foretrækker, refereres der til en krybende, buskagtige plante, Senecio herreanus, der danner tykke, ovale, perleagtige, grønviolette blade langs med sine slappe grene. Perler på snor er en sukkulent – en plante med kødfulde saftige blade.

Nem at forme
Som potteplante udmærker den sig ved at være meget dekorativ. Man kan både have planten hængende eller binde den op på forskellige bøjler og skærme. Senecio herreanus er nem at forme, da beskæring gør planten mere fyldig. Uden beskæring kan grenene have en tendens til at blive for lange og uregelmæssige. Perler på snor tilhører Kurvblomstfamilien og stammer fra Madagaskar og Sydafrika.

Mange varianter
De botaniske haver rundt omkring nævner, at de har planten i deres samlinger, men i mellemtiden er den blevet sat i produktion og gjort til en potteplante, som enhver kan erhverve. Nogen bruger den endda som terrarieplante.
Senecio findes i mange varianter, og Perler på snor findes også som henholdsvis bananer og bønner på snor.

Marmorplante
Blomsterhovederne sidder på en blomsterstængel med omkring et dusin små hvide blomster, der dufter nellikeagtigt, krydret og sødt.
Englænderne kalder undertiden planten grøn marmorplante – et navn der hentyder til bladenes marmorerede violette linjer. Disse gennemsigtige striber og linjer på langs lader lys slippe ind til midten af bladene.

Trives i lys og halvskygge
Perlekæde kan både trives i lys og halvskygge. Planten skal vandes og gødes regelmæssigt om sommeren, men tåler at tørre ud mellem vandingerne. Om vinteren skal planten vandes igennem ca. hver tredje uge og gødes sparsomt. Har man kaktusgødning i huset, kan det med fordel anvendes.

Mest læste artikler