Pollen-sæsonen skaber Corona-bekymring: Sådan kender du forskel på allergi og virus

Hvis du har pollenallergi, har du gener som muligvis minder meget om de symptomer, man får i de indledende stadier ved corona virus. Derfor er det vigtigt at kende forskellen og hvordan man som allergiker, skal forholde sig til smittefaren. 

Hvis du er allergiker er der stor sandsynlighed for at du er ramt på dine luftveje, når din allergi er i udbrud. Coronavirussen rammer også luftvejene, og det kan i de indledende stadier af sygdommen, føles som en allergisk reaktion på eksempelvis pollen. Derfor er mange danske allergikere naturligvis bekymrede for hvordan de skal håndtere smittefaren og hvordan deres krop reagerer på at blive smittet med corona, samtidig med at de allerede er ramt af allergi. 

Astma- og Allergi Danmark har sat ekstra mandskab ind og forlænget telefontiderne så de bekymrede allergikere kan få besvaret deres spørgsmål. 

Først og fremmest er det vigitgt at være velbehandlet hvis du har allergi. 

– Det er altid vigtigt at være velbehandlet, når man har allergi og astma. Vi ved, at der er en sammenhæng mellem symptomer fra næsen og forværring af astma. Derfor skal man i pollensæsonen også sørge for, at næsen ikke er stoppet, siger rådgivningschef Betina Hjorth fra Astma- og Allergi Danmark

Allergi eller virus

Men hvordan ved man om man har astma eller allergi eller om man er blevet smittet med coronavirus, når symptomerne ligner hinanden? 

Find ud af om du er ramt af virus eller allergi

  • Farven på dit snot skal være klar – så er det sandsynligvis ikke en virus. Hvis farvenderimod er grøn/gullig har du muligvis fået en virus
  • Hvis du tager antihistamin, øjendråber og næsespray imod din allergi og det virker ved at du får det bedre, så er det sandsynligvis ikke en virus men allergi. 
  • Selvom der er mange ligheder mellem allergi og synptomerne på corona, er der stadig forskelle. Mærk derfor efter om du har øm hals, hoste, feber og åndedrætsbesvær, da dette er klassiske symptomer på coronavirus. Hvis du er allergiker kender du sikkert til symptomer som kløe i øjne, næse og gane, og er altså ikke symptomer på coronavirus. 

Hvis du er det mindste i tvivl, så bliv hjemme og søg information på Astam- og Allergi Danmarks hjemmeside.

Kilde: Astma- og Allergi Danmark og DR.

Mest læste artikler