Pynt op til jul med i personlig stil med juleblomster

Juleblomster er velegnede til at skabe din helt personlige stil i julepyntningen.

Det er sjovt at kreere sine egne juledekorationer

Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk efter 2018.

December er både hektisk og hyggelig. Brug juleblomster som fællesnævner for de mange aktiviteter, der skal foregå, inddrag familien i gøremålene, og du er allerede godt på vej til en hyggelig julemåned.

Se, hvordan du laver din egen juledekoration med juleblomster her.

Familiehygge

Julestjernen er indbegrebet af traditionel julestemning og familiehygge. Lad planten danne rammen for et uformelt familiemøde, hvor I hygger over et fad lune æbleskiver. Imens aftaler I, hvad julemåneden skal indeholde, hvordan hjemmet skal pyntes op, hvad skal der bages, hvem, der gør hvad – og ikke mindst, hvornår der skal julehygges!

Julestjernen er indbegrebet af traditionel julestemning og familiehygge.
Flora Dania

Gaveidé til julevisit

December byder vanen tro på en række hyggelige sammenkomster, hvor man meget naturligt har en lille gave med. Anbring fx en mini-julestjerne i en smart skjuler, bind et silkebånd om, og du har den sødeste værtindegave, der kan holde lige indtil jul.

En anden mulighed er at anbringe den velkendte, højrøde julestjerne i sjov, moderne skjuler og arrangere den som et lille juleeventyr i fx vindueskarmen eller på reolen. Husk at pakke gaven godt ind, da julestjernen, der stammer fra Mexico, ikke er gode venner med frostvejr.

Højrød julestjerne i sjov og moderne skjuler
Flora Dania

Pynt til julebordet

Det er også rart at få aftalt i god tid, hvordan julebordet skal se ud i år, så man kan begynde at glæde sig til den store fest. Farvespektret inden for julestjerner er i sig selv et rent farveorgie, der spænder fra sart hvid, over i lime, laksefarvet til postkasserød og dyb intens rød – nærmest bordeaux, så det er ikke muligheder, der mangler.

Vælg fx et elegant, nordisk udtryk med en lys mini-julestjerne placeret i en lilla serviet ved hver kuvert eller et fad med laksefarvede mini-julestjerner som omdrejningspunktet for julebordet.

Juleblomster som pynt til julebordet
Flora Dania

Gør-det-selv

Det er sjovt at kreere sine egne juledekorationer sammen med børnene, som sagtens kan gå til hånde med lim, pynt og plantemateriale.

Her er en god idé til en elegant og enkel juledekoration, der kan glæde og lyse op i hele den søde juletid.

Det skal du bruge

  • Julestjerne
  • Pudemos,
  • Glasskål
  • Snedrys
  • Hvide grene
  • Lim
  • Pynt (her iskrystal)
Pynt op til jul med julestjerner og juledekorationer
Flora Dania

Sådan gør du

  1. Placér julestjerne og pudemos i glasskålen, pynt med snedrys, her revet stearin.
  2. De hvide grene placeres i potten, så de står fast ved hjælp af julestjernen og det pudemos, der er placeret i bunden af glasskålen.
  3. Til sidst pyntes med små hvide iskrystaller, der limes på skålen og grenene.
Det er sjovt at kreere sine egne juledekorationer
Flora Dania

Mest læste artikler